GUSTUL COPILĂRIEI REVINE ÎN MARKETURI PRIN PROIECTUL „CULTIVAT ÎN ROMÂNIA, SPECIFIC ROMÂNESC”

106

Gustul legumelor de altădată se întoarce în magazinele bucureștene și în acest an, prin proiectul demarat de un cunoscut lanț de supermarketuri. „Cultivat în România, specific românesc”,  este singura acțiune de acest gen care își propune să readucă pe mesele românilor legumele curate și sănătoase, crescute natural.

După ce pe rafturile magazinelor, anul trecut s-a aflat roșia Buzău 1600 și ceapa roșie de Buzău, de data aceasta, inițiatorul proiectului a extins oferta adăugând ardeiul gras ARUM și ardeiul iute JOVIAL. Toate cele 4 soiuri sunt revitalizate în cadrul proiectului și sunt disponibile în comerțul modern, doar în magazinele brandului.

Inițiativa de revitalizare a soiurilor românești de legume este unică pe piața locală de retail și face parte din parteneriatul strategic, derulat împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă din Buzău.

„Cultivat în România, specific românesc” este unul dintre cele mai ample proiecte de investiție în agricultura românească, prin care lanțul de magazine își dorește să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a producătorilor români, dezvoltând constant acțiuni care vin în sprijinul producătorilor.  Printre acestea se numără oferirea gratuită de consultanță de specialitate, sesiuni de audit și sprijin în rezolvarea problemelor tehnice cu care producătorii se confruntă. Prin acest proiect, inițiatorii își doresc să urmărească inițiativa de a revitaliza soiurile autohtone dar și de a dezvolta producții agricole sustenabile.

Soiurile de legume au fost dezvoltate la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă Buzău și vor fi disponibile în magazinele retailerului din întreaga țară, de la sfârșitul lunii iulie, iar ceapa roșie de Buzău va intra în ofertă, la sfârșitul lunii august.

Soiurile alese pentru revitalizare sunt foarte apreciate pentru calitățile lor nutriționale. De exemplu, roșia de Buzău1600 are un raport echilibrat de glucide și Vitamina C, dar și o cantitate mare de licopen și carotenoizi, substanțe benefice sănătății. De asemenea, ardeiul JOVIAL, un soi de tip iute Cayenne, are o concentrație ridicată de capsaicină și este recunoscut pentru proprietățile sale benefice în reducerea durerii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult