Grupul Syngenta și CNH Industrial conectează aplicațiile digitale pentru a servi mai bine fermierii

Într-un comunicat de presă transmis redacției noastre, Syngenta Group, lider mondial în domeniul tehnologiei agricole, și CNH Industrial (CNH), părintele marilor mărci de echipamente agricole Case IH și New Holland Agriculture, au anunțat integrarea platformei digitale Cropwise aparținând Syngenta cu mărcile agricole ale CNH. Cei doi parteneri și-au anunțat colaborarea în cadrul expoziției Agritechnica, care s-a desfășurat la mijlocul lunii noiembrie la Hanovra, în Germania. 

Integrarea platformei digitale Cropwise cu echipamentele agricole CNH și conectarea diferitelor sisteme agricole de precizie sunt esențiale pentru simplificarea procesului decizional al fermierilor și consultanților agricoli, creând surse de date fiabile și conectate care generează o mai bună ințegere și viziune pentru afacerile lor. În afară de CNH, Cropwise a realizat integrări și cu John Deere și Ag Leader. Este planificată, de asemenea, integrarea cu Farmobile din SUA. 

Matthew Pickard, Global Head of Digital Agriculture Products: „Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important pentru a ajuta fermierii să ia decizii mai bune, bazate pe date, și să respecte standarde de reglementare complexe. Acest lucru este posibil numai atunci când avem o conectivitate unitară și deschisă între sisteme. Suntem încântați să ne unim forțele cu CNH pentru a îmbunătăți fluxul de date agronomice pentru clienții noștri între utilajele lor și instrumentele digitale de luare a deciziilor.” 

Dan Danford, Precision Technology Partner Manager din partea CNH spune: „Această conexiune satisface o cerere foarte mare, deoarece foarte mulți fermieri din întreaga lume sunt atât clienți Syngenta, cât și proprietari de utilaje Case IH și New Holland. Clienții noștri se bazează pe diverși parteneri pentru cea mai eficientă productivitate, astfel încât scopul nostru este de a le facilita partajarea datelor valoroase pe care le creează cu parteneri valoroși precum Syngenta.” 

Colectarea unor cantități mari de date – determinată de noile tehnologii și de noile reglementări din Europa 

În ultimii ani, fermierii din întreaga Europă au adoptat tot mai mult instrumente digitale agricole, cum ar fi mașini de precizie pentru semănat și aplicare, colectarea datelor din teren folosind sateliți, drone și stații meteorologice pentru a lua decizii agronomice mai precise și pentru a prioritiza resursele. În multe cazuri, acest lucru duce la o calitate și un randament egale sau mai mari, cu o utilizare mai redusă a input-urilor. 

Încurajarea eco-schemelor și adoptarea de practici mai prietenoase cu mediu reprezintă, de asemenea, o temă importantă în Europa, prin politici precum Politica Agricolă Comună (PAC), care leagă o parte din subvențiile agricole de inițiativele de mediu, care vor fi mai ușor de adoptat dacă sunt realizate cu precizie și cu ajutorul unei cantități mai mare de date din teren.

Multe guverne implementează deja o abordare bazată pe date. În Spania, de exemplu, producătorilor agricoli li se va solicita să furnizeze informații despre producția obținută prin utilizarea produselor fitosanitare, prin intermediul unui pachet de documente digitale numit Fieldbook, care conține date specifice privind istoricul solei, semănatul culturilor, utilizarea îngrășămintelor și a produselor de protecția plantelor și așa mai departe. Syngenta a introdus funcția Fieldbook în Cropwise Protector pentru a ajuta fermierii și distribuitorii să se conformeze cu aceste cerințe. Soluția digitală nu numai că simplifică completarea informațiilor cerute de autorități, dar asigură și conformitatea prin reducerea șanselor de erori și ajută utilizatorii să ia decizii și să justifice deciziile pentru tratamentele fitosanitare aplicate. 

În prezent, platforma digitală Cropwise și soluțiile oferite prin aceasta sunt accesibile în peste 25 de țări și are peste 40.000 de utilizatori din întreaga lume. Aproape 230 de milioane de hectare sunt monitorizate digital de soluțiile digitale ale Grupului Syngenta, ceea ce face din Cropwise una dintre cele mai importante platforme digitale din agricultură. 

Link: https://www.syngentagroup.com/newsroom/2023/syngenta-group-and-cnh-industrial-connect-digital-applications-better-serve-farmers

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole