Gripa aviară se răspândește în toată Europa. Noi focare în Ungaria, Franța, Italia, Irlanda și Regatul Unit.

Gripa aviară continuă să fie o provocare serioasă pentru crescătorii de păsări din Europa. În ultimele două luni, au fost semnalate focare în Polonia, Anglia, Franța, Ungaria, Țările de Jos, Irlanda și Italia, cel mai recent caz fiind un focar descoperit la lebede în apropiere de Roma.

În Ungaria, 5.000 de curcani dintr-o fermă din regiunea Bekes au fost sacrificați, la începutul acestei săptămâni, din cauza unui focar al virusului gripei aviare H5N1, foarte patogen.
În urmă cu două săptămâni, peste 38.000 de rațe au fost sacrificate într-o fermă și aproximativ 500 de gâște într-o a doua fermă, din cauza unui focar de gripă aviară în regiunea de sud Bacs-Kiskun.

De asemenea, Franța a confirmat săptămâna trecută existența virusului într-o fermă de păsări din apropierea graniței cu Belgia. Virusul este analizat de Agenția Franceză pentru Alimentație, Mediu și Sănătate și Siguranță Ocupațională. Toate păsările de la ferma afectată din orașul din nord-vestul Warhem vor fi sacrificate și a fost creat un perimetru de supraveghere de 10 kilometri, interzis oricărui transport al păsărilor de curte în zonă.

O parte a zonei circumscrise se află în provincia belgiană Flandra de Vest. Agenția Federală pentru Siguranța Lanțului Alimentar din Belgia a adoptat astăzi măsuri suplimentare pentru orașele De Panne, Veurne, Alveringem și Poperinge. Crescătorii de păsări și proprietarii privați trebuie să țină păsările în cușcă, iar piețele de păsări sunt interzise.

Autoritățile din Marea Britanie au raportat, de asemenea, 5 focare în ferme comerciale, iar crescătorii de păsări din regat au primit ordin să-și mute efectivele în interior pentru a preveni răspândirea virusului. În ultimele 30 de zile au fost raportate trei focare de autoritățile din Irlanda.

În Italia, cel mai mare parc din Roma a fost parțial închis pentru public după ce o lebădă a murit din cauza gripei aviare. Vestea a fost anunțată luni seară de primarul orașului, Roberto Gualtieri, care a ordonat închiderea pentru 10 zile a părții de est a Villa Pamphilj, în zona din jurul lacului Giglio.

- Publicitate -

În Polonia, peste 25 de focare au fost raportate de autorități în noiembrie, iar industria s-ar putea confrunta cu un alt sezon prost din cauza restricțiilor impuse de țări din afara UE. Polonia este, de asemenea, cel mai mare producător de păsări din UE, cu o cotă de piață de 19%.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole