Gripa aviara se extinde! Inca doua tari europene lovite de virus

1 44

Virusul gripei aviare H5N8 a fost descoperit sâmbătă la o fermă avicolă din Republica Cehă, primul caz din ultimii trei ani, a anunţat autoritatea sanitar-veterinară, transmite Reuters, citată de Ziarul Financiar.

Potrivit agenţiei, virusul a omorât 6 dintr-un număr de 12 păsări la care a fost confirmată prezenţa virusului înalt patogen. Autorităţile au luat măsuri de prevenţie imediate, a mai anunţat agenţia sanitar-veterinară.

Autoritatea veterinară din Ungaria a descoperit două focare de gripă aviară în ultima săptămână, unul la o fermă de raţe din est, la circa 30 de kilometri de graniţa cu România, şi unul la o mare fermă de curcani din nord-vest.

Autoritatea din Ungaria a anunţat că virusul este similar cu cel întâlnit în 2016 şi că produsele din pasăre sunt sigure pentru consum. Totodată, aceasta impus restricţii de transport pentru a izola extinderea virusului. Virusul H5N8 nu a cauzat infecţii la oameni în Europa, potrivit agenţiei din Ungaria.

Virusul s-a extins şi în Slovacia, care a raportat recent primul focar de gripă aviară din 2016.

 

Citește și
1 Comentariu

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult