Gripa aviară se extinde în Europa

Alertă în Germania după ce Ministerul Mediului din landul Baden-Wuerrtemburg a anunțat că o tulpină a virusului gripei aviare se răspândeste în rândul păsărilor sălbatice din unele state europene.
waldkirch-720831_1280
Potrivit Agerpres, păsări sălbatice moarte au fost descoperite în landul Schleswig-Holstein din nordul Germaniei, în jurul lacului Constanța (Bodensee), situat la granița dintre Germania, Elveţia și Austria, în Elveția și Austria.  De asemenea, o variantă a virusului H5N8 a fost găsită în Polonia.
„Observăm o epidemie la nivelul păsărilor sălbatice. Avem diferite piese ale puzzle-ului, pe care trebuie să le asamblăm”, a declarat Thomas C. Mettenleiter, președintele laboratorului german care investighează cazurile de gripă aviară. În noaptea de luni spre marți a fost detectat virusul H5N8, dar verificarea celor aproximativ 100 de păsări moarte, descoperite în apropierea a trei lacuri din nordul Germaniei, este încă în desfăsurare, a informat Ministerul Mediului.
Această tulpină a virusului gripei aviare, care nu a fost niciodată depistată la om, s-a răspandit în statele din vestul Africii, inclusiv Camerun, Niger și Togo, în ultimii doi ani.  Vineri, Autoritatea Sanitar-Veterinară din Ungaria (NEBIH) a anunțat că a identificat un caz de infecție cu virusul H5N8 la o fermă de curcani din judeţul Bekes, sud-estul Ungariei, în apropiere de graniţa cu România.
Organizația Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a cerut celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole