Gripa aviara o ia pe urmele PPA si tinde sa ameninte si Asia

135

Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a confirmat un focar de gripă H5N1 în India. Cazul a fost semnalat la o fermă de păsări din Chhattisgarh, unde a ucis 5.634 din 21.060 de păsări. Restul păsărilor vor fi sacrificate pentru a opri răspândirea bolii, potrivit India Today.
H5N1 este un tip de virus gripal care determină o boală respiratorie extrem de infecțioasă și severă la păsări, numită gripa aviară. Cazurile umane de gripă aviară H5N1 apar ocazional, dar este dificil să se transmită infecția de la persoană la persoană. Atunci când oamenii se infectează, rata mortalității este de aproximativ 60%.

Reamintim ca, in Polonia, cazurile de gripa aviara sunt cauzate de o varianta a acestui virus, si anume H5N8, cu virulenta mult mai mare si mai periculos pentru oameni.

În 2019, Nepal și Taiwan au fost, de asemenea, afectate de cazuri grave de gripă aviară care au redus performanțele sectorului în ambele țări și au crescut rata importurilor de păsări de curte.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult