Gripă aviară la Constanța

Mihai Ponea, vicepreședintele ANSVSA, a confirmat existența virusului H5N8 în țara noastră.
alert-701733_1280
Alertă pentru toți crescătorii din țara noastră, indiferent că vorbim despre oamenii simpli sau despre marii afaceriști. O tulpină a virusului gripei aviare a fost depistată la o lebădă găsită moartă în Constanța, iar Autoritatea Natională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) anuntă măsuri severe în zonă.
„Au fost prelevate probe de la o lebădă găsită moartă în Constanța, iar în urma rezultatelor s-a stabilit că este vorba despre virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare. Se formează o zonă de supraveghere și una de protecție și se vor lua măsuri severe de biosercuritate. Vor fi controlate toate gospodăriile din zonă, fermele de păsări, târgurile și nu va mai pleca nici o pasăre fără contol sanitar-veterinar”, a declarat Mihai Ponea.
Apariția gripei aviare la Constanța reprezintă o surpriză. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor luase măsuri de prevenire a apariției acestei boli tocmai în partea opusă a țării, în județul Timiș.
„Noi am luat măsuri restrictive la granița de vest, pentru că cel mai aproape focar era la 10 kilometri de noi, dar iată că a apărut în cealaltă parte a tării, la Constanța, la o pasăre migratoare: lebăda”, a spus vicepreședintele ANSVA.
Virusul H5N8 a fost identificat în mai multe tări din Europa, printre care Olanda, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Elevetia. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură avertizează că gripă aviară va persistă pană la vară în tările Uniunii Europene.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole