Gripă aviară în Franţa

Autoritatile din Hexagon au confirmat existenta virusului H5N8 la o ferma de 7.000 de rate din regiunea Tarn, situata in apropierea metropolei Toulouse.
bridge-1566230_1280
Pentru crescatorii de pasari din Hexagon vestea este una de-a dreptul crancena daca ne gandim ca gripa aviara s-a manifestat in Franta si la inceputul acestui an, provocand pagube insemnate fermierilor din acest sector.
 

Descoperirea noilor cazuri de gripă aviară înseamnă că Franța nu va putea să își redobândească statutul de țară lipsită de cazuri de infecție cu virusul extrem de patogen H5N8, un statut pe care autoritățile de la Paris sperau să îl obțină înainte de data de 3 decembrie.
 
Franța, cel mai mare crescător de păsări din UE, abia și-a revenit după ce o epidemie de gripă aviară a afectat sud-vestul țării la începutul anului, ceea ce a dus la oprirea producției de rațe și gâște în regiunea care produce renumitul foie gras precum și restricții la import din partea partenerilor comerciali.
 
Autoritatile franceze sunt alerta pentru ca in primele luni ale lui 2016 a fost depistata gripa aviara doar la pasarile salbatice ce si-au petrecut iarna in nordul tarii care ocupa primul loc in lume intr-un clasament al crescatorilor de pasari.
 
Fermierilor li s-a cerut acum sa actioneze cu prudenta pentru a impiedica raspandirea virusului H5N8. Gripa viara este o boala extreme de contagioasa, care afecteaza sistemele digestiv, respirator si nervos al multor specii de pasari.
 
Pana acum, Franta nu se poate plange de pagube prea insemnate. Suedia, de exemplu, a ales la sfarsitul lunii trecute, sa sacrifice 37.000 de pasari domestice, in vreme ce Germania, tot in noiembrie, a sacrificat 18.000 de curcani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole