Grâul și porumbul ajung la valori îngrijorătoare

Grâul și porumbul au pierdut o parte din câștigurile din prima zi a săptămânii, pe o piață încă incertă în ceea ce privește coridorul securizat din Marea Neagră.

Prețurile grâului au scăzut din nou, marți, pe Euronext, după ce crescuseră cu o zi înainte. Cu toate acestea, piața așteaptă reînnoirea coridorului securizat din Marea Neagră. Rusia a fost de acord să prelungească acordul, dar pentru o perioadă de doar 60 de zile. Ucraina denunță această propunere, spunând că fără o prelungire de 120 de zile, acordul ar fi nul de drept.

Acest început de săptămână a fost animat și de licitația algeriană, care ar fi dus la o achiziție de la 420 kt la 540 kt, conform surselor. Oricum, grâul de la Marea Neagră ar fi preluat din nou majoritatea volumelor asigurate de OAIC.

Prețurile porumbului sunt, la rândul lor, sub presiune: este anticipată o recoltă record în Brazilia și se constată o accelerare a celui de-al doilea val de semănat în țară.

Prețul grâului scade cu mai mult de 3 EUR/t

Grâul Euronext cu scadență în mai 2023 a pierdut 3 EUR/t, fiind cotată la 264 EUR/t, în timp ce grâul cu contractul în septembrie 2023 a pierdut 2,75 EUR/t, vânzându-se cu 260,25 EUR/t.

Porumbul Euronext cu livrarea în iunie 2023 a scăzut cu 0,75 EUR/t, ajungând la 261,75 EUR/t, iar cel cu termenul din august 2023 a scăzut cu 1,75 EUR/t, fiind cotat la 262,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Îngrijorător și când scade? Propaganda mincinoșilor de „fermieri”. Sa ne ferească Dumnezeu sa ajungem la mana voastră, „producătorul roman” în care băgăm subvenții. Sa sufere o tara întreaga de preturi mari numai
    sa va faceți voi pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole