Grâul și porumbul pierd din valoare. Cu cât se vând pe Bursa de cereale, Euronext

În ciuda riscurilor de producție scăzută în emisfera sudică dar și a cererii internaționale susținute, prețurile cerealelor care, în mod normal, în aceste condiții ar trebui să crească, ele continuă să scadă. Grâul și porumbul au pierdut până la 3 euro pe tonă.

Prețurile cerealelor au început să scadă din nou luni, la mijlocul sesiunii pe Euronext. Grâul și porumbul suferă și din cauza întăririi parității euro-dolar. Un alt factor important care influențează prețurile sunt și ploile din Australia care continuă să degradeze calitatea culturilor naționale.

Seceta și temperaturile scăzute au redus, de asemenea, semnificativ, potențialul de producție de grâu în Argentina, în timp ce, tot aici, acțiunile de plantări de porumb încearcă să progreseze.

Începutul săptămânii este determinat și de o intensificare suplimentară a cererii internaționale. GASC (General Authority For Supply Commodities/ Autoritatea generală pentru furnizarea de mărfuri) a lansat o nouă licitație pentru încărcările de cereale din lunile decembrie-ianuarie. Algeria este din nou în cărți pentru transporturile din luna decembrie.

Luni, în jurul orei 13:00, grâul Euronext cu scadență în decembrie 2022 a scăzut cu 2,25 EUR/t, ajungând la 337 EUR/t, în timp ce grâul cu contractul din martie 2023 a pierdut 2,25 EUR/t, ajungând la 337,25 EUR/t.

Porumbul Euronext cu livrare în martie 2023 a pierdut 2,50 EUR/t, valorând 331 EUR/t, iar cel cu termenul din iunie 2023 a scăzut cu 3 EUR/t,  fiind cotat la 331,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole