Grâul și porumbul au alunecat simțitor, la Bursă

Grâul și porumbul american au pierdut din nou, din valoare, în fața concurenței internaționale dar și a vremii favorabile.
Astfel, grâul american a scăzut cu aproape 3% la Chicago, joi seară, iar porumbul a avut o pierdere de peste 2%. Prognozele meteo pe termen scurt și mediu din SUA sunt favorabile pentru culturile de grâu de iarnă și de primăvară iar piața este încă sub presiunea concurenței grâului rusesc dar si  soiei braziliene.
 
Vânzările internaționale de soia din SUA au fost îngreunate săptămâna trecută de numeroase anulări (-23 kt!). Vânzările de porumb, în ​​schimb, au depășit așteptările pieței (1,4 Mt), în timp ce cele de grâu au ieșit în consens (267 kt).
USDA a raportat vânzarea a 184 kt de boabe de soia din SUA către destinații necunoscute, chiar în timpul sesiunii.
 
De  remarcat, Bursa de Mărfuri  și-a redus estimarea recoltei de porumb și soia din Argentina cu 7,5 Mt, la 35, respectiv 27 Mt (comparativ cu 51 și 42,2 Mt în 2022).
 
Grâul și porumbul la Chicago
 
La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în mai 2023 a pierdut 21,75 c$/bushel, ajungând la 6,66 dolari/bu.
Contractele futures de porumb din mai 2023 au scăzut cu 14,0 c$/bu, ajungând la 6,12 dolari/bu.
Soia pentru livrarea în mai 2023 a scăzut cu 7,0 c$/bu, fiind cotata la 15,11 $/bu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole