Grâul scade la aproximativ 400 €/t

Prețurile grâului și porumbului au scăzut din nou, miercuri. Rusia s-a declarat pregătită (cu condiția ridicării sancțiunilor economice) să deschidă un coridor care să permită navelor ucrainene încărcate cu cereale să părăsească porturile țării.

Această deblocare a fluxurilor logistice ucrainene ar elibera pe piaţa mondială, peste 20 de milioane de tone de cereale şi ar atenua foarte mult temerile privind aprovizionarea la Marea Neagră pentru următoarea campanie.

Miercuri, cu puțin înainte de ora 14:00, pretul grâului Euronext cu scadență în septembrie 2022 a scăzut cu 6,50 EUR/t, ajungand  la 404 EUR/t.
În ceea ce privește contractele la grâu cu scadență în decembrie 2022, acestea au suferit o scădere cu 7 EUR la tonă, mai exact prețul a fost stabilit la 397 EUR/t.

Pretul porumbului Euronext pentru livrarea din noiembrie 2022 a scăzut cu 6,25 EUR/t, ajungând la 350 EUR/t, iar pentru iunie 2022 porumbul s-a contractat cu 352 EUR/t.

Reamintim că porumbul face încă obiectul acordului dintre China și Brazilia. Acest acord va permite Chinei să importe porumb brazilian pentru a compensa dificultățile de aprovizionare din Ucraina.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole