Grâul românesc se vinde bine! Sute de mii de tone au luat deja drumul Egiptului

La sfârșitul săptămânii trecute, o declarație a ministrului de externe italian, Luigi di Maio, a făcut vâlvă în presa internațională. Acesta spunea că ”războiul mondial al pâinii a început deja”, făcând referire la situația haotică de pe piața grâului și nu numai.

În încercarea de a veni cu explicații și date concrete din piață, realizatorul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”, Constantin Rudnițchi, a stat de vorbă cu Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale. Potrivit acestuia, țara noastră nu se află într-un pericol din acest punct de vedere, ba mai mult, a început extrem de bine exporturile din acest sezon.

”România nu are absolut nicio problemă. România este efectiv un actor principal în această piață. Primul rezultat și primul argument pe care îl aducem este că România a avut deja un start extraordinar de bun în vânzările de grâu către Egipt din sezonul 2022. Avem deja vândute 240.000 de tone cu livrare în luna august, la un preț destul de consistent și deja am luat fața Rusiei”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Întregul interviu poate fi urmărit pe canalul de youtube AGRO TV:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole