Grâul românesc pleacă la export la prețuri INFIME! ”Nu mai sperați la prețuri mari”, spun specialiștii

Trendul descrescător al prețurilor la mărfurile agricole continuă, iar fiecare zi care trece pare că ne aduce noi recorduri negative în ceea ce privește valorile din ultimele luni. Ieri, o firmă românească a câștigat o licitație pentru a livra grâu din recolta nouă în Iordania, iar prețul este unul care lasă mult de dorit.

”Astăzi am avut o licitație câștigată de o firmă românească pentru grâu în Iordania, grâu trimis acolo la 309,75 dolari/tonă CFR Aqaba cu livrare în prima jumătate a lunii august. Asta înseamnă un preț de 235 euro/tonă în Portul Constanța, în CPT. Vă întreb, mai sperați la prețuri mari la grâu? Nu. Ne întoarcem la origini. Orice se umflă, se dezumflă, și toate mărfurile vor parcurge același trend”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale, în emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”.

Potrivit specialistului, căderea prețului grâului va continua și în perioada următoare, pentru că starea culturilor este una bună în toate zonele lumii, astfel că marfa va fi abundentă în 2023.

”Dacă ne uităm strict la ce se vede din punct de vedere vegetativ în lume, să știți că grâul nu va avea o viață fericită, pentru că există grâu. În emisfera nordică avem o stare foarte bună, peste ocean merge, Canada stă bine, Rusia va trebui să vândă grâu, Ucraina de asemenea, emisfera sudică e o poveste închisă în momentul acesta, pentru că Australia a recunoscut că au 40 de milioane de tone de grâu”, a mai explicat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Citește și ” expertul ” ăsta de pe unchiul Google și vine sa se de-a” expert ” ; oare cat costă să primești gradul acesta și promovarea lui ! Nici măcar nu are studii de agronomie !

    • Comentariile pot aparea cu intarziere, in functie de momentul cand sunt revizuite si aprobate de moderatori dar daca sunt de bun-simt, nu exista niciun motiv sa fie sterse. Dorim sa mentinem un limbaj civilizat, fara exprimari licentioase, afirmatii calomnioase sau incitante la ura ori violenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole