Grâul și porumbul pierd, din nou, teren. Ce prețuri avem AZI?

Luni, la mijlocul sesiunii, grâul și porumbul au deschis săptămâna în scădere bruscă pe Euronext. Tendința poate fi explicată de o accelerare a transporturilor ucrainene din ultimele zile. Cu toate acestea, condițiile climatice din multe țări europene rămân o preocupare centrală și reprezintă un factor important care duce la fluctuații de pret pe piața cerealelor.

Cu puțin înainte de ora 14:00, grâul Euronext cu scadență în decembrie 2022, a scăzut cu 4,5 €/t, ajungând la 321,75 €/t, în timp ce prețul grâului cu scadență în septembrie 2022 s-a diminuat cu 5,75 €/t, ajungând la 336,75 €/t.

Prețul porumbului Euronext cu livrarea în noiembrie 2022 a scăzut cu 4,0 EUR/t, ajungând la 323,25 EUR/t, iar porumbul cu termenul de livrare în martie 2023 a scăzut cu 4,50 EUR/t, ajungând la 319,5 EUR/t.

Tendința poate fi explicată de o accelerare a transporturilor ucrainene din ultimele zile

Patru nave au părăsit Ucraina în weekend (pentru un total de 110 kt de porumb, 45 kt de făină de soia și 6 kt de ulei de floarea soarelui), înainte ca alte două nave suplimentare să fie înregistrate în porturile Yuzhnyi și Chornomorsk în această dimineață (cu 49 kt de porumb și 11 kt de soia).

Cu toate acestea, condițiile climatice din multe țări europene rămân o preocupare centrală. Un nou val de căldură este anticipat în această săptămână, cu vârfuri de căldură de peste 40°C , într-un context de lipsă critică de apă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole