Grâul american scade cu 6% la Chicago

Piața de grâu din SUA și-a deschis săptămâna cu pierderi. Cele mai recente prognoze meteorologice din SUA au liniștit cât de cât, anunțând ploaie pentru zonele cele mai afectate de valul de căldură din ultimele zile.

Progresul rapid al recoltei de grâu de iarnă în SUA și pregătirile accelerate pentru recoltare în Rusia au pus o presiune puternică asupra prețurilor cerealelor. Analistul SovEcon anunță o recoltă record anul acesta în Rusia.

Teama de recesiune continuă să afecteze piețele de mărfuri și perspectivele cererii globale. Inspecțiile săptămânale din porturile americane au arătat că piața grâului este sub așteptări, mai exact 331 kt. Inspecțiile la porumb, pe de altă parte, au fost peste așteptări (1,2 Mt), în timp ce cele la boabele de soia au rămas în conformitate cu așteptările (427 kt).

La închiderea din Chicago, prețul grâului cu scadență în septembrie 2022 a scăzut cu 59,5 c$/bu (bushel), ajungând la 9,87 dolari/bu. Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au scăzut cu 29,5 c$/bu, ajungând la 7,01 dolari/bu. Soia pentru livrarea în iulie 2022 a scăzut cu 21 c$/bu, ajungând la 16,81 $/bu.

În Europa, prețurile la grâu au scăzut cu 16 euro pentru recolta cu livrare în septembrie. La mijlocul lunii mai, grâul era cotat la 441,50 euro pe tonă. Prețurile s-au redus cu 69 de euro (16% din valoare) de la mijlocul lunii mai când era cotat la 372,50 euro/t.

În schimb, compania rusă de consultanță agricolă Sovecon a declarat marți că și-a crescut prognoza pentru recolta de grâu de anul acesta cu 0,6 milioane tone, ceea ce inseamnă un nou record de 89,2 milioane tone. Agricultoriii ruși se pregătesc să înceapă recoltarea grâului în zilele următoare.

Sursa foto: La France Agricole

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole