Grâu, porumb, soia-prețuri în creștere

Grâu, porumb – cereale supuse tensiunilor de la Marea Neagră
Cotațiile cerealelor americane înregistrează tensiuni și la Chicago, ca o reacție la celelalte tensiuni, de la Marea Neagră, care amenință recolta ucraineană din 2023, dar și fluxurile logistice din regiune. De asemenea, piața continuă, cu teamă, să țină sub observație condițiile de creștere a recoltelor din America de Sud.

Bursa de Mărfuri din Buenos Aires și-a redus proiecția pentru recolta de soia din Argentina cu 3 Mt, ceea ce înseamnă o cantitate de 38 Mt. Ploile abundente din Brazilia duc la întârzieri ale recoltelor de soia dar și întârzieri pentru cel de-al doilea val de porumb din țară.

Piața biocombustibililor a fost si ea, atinsă vineri, de o creștere a prețurilor țițeiului. Rusia a anunțat o reducere cu 500.000 de barili pe zi a producției sale, de luna viitoare.

La încheierea sesiunii de la Chicago, prețul grâului SRW cu scadență în martie 2023 a crescut cu 28,75 c$/bushel, vânzându-se cu 7,86 dolari, bushelul.

Contractele futures pe porumb în martie 2023 au crescut cu 9,75 c$/bushel fiind cotate la 6,8 dolari/bushel.

Soia cu livrarea în martie 2023 a câștigat 23,25 c$/bushel ajungând la 15,43 USD/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole