Pierderi importante la grâu, porumb și soia. Prețurile cerealelor, AZI, pe bursa de la Chicago

Bursa de la Chicago a suferit o cădere rapidă, marți seara. Prețurile cerealelor din SUA se depreciază pe măsură ce condițiile meteorologice se îmbunătățesc în Corn Belt (Centura Americană de porumb). In prezent, în Midwest, sunt înregistrate ploi generoase și temperaturi mai scăzute, iar hărțile meteo indică un climat mult mai favorabil pentru culturile de soia și porumb.

La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în decembrie 2022 a scăzut cu 15 c$/bushel, ajungând până la 8,03 dolari/bushel.

Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au scăzut cu 18,0 c$/bun ajungând la 6,1 dolari/bushel.

Soia pentru livrarea în noiembrie 2022 a scăzut cu 31,25 c$/bushel, ajungând la 13,81 $/bushel.

Cu toate acestea, în ultimul său Crop Progress Weekly, USDA a scăzut ratingurile de porumb „de la bun la excelent” cu un punct, mai exact, la 57%. Evaluările la soia au fost, de asemenea, coborâte cu un punct, la 58%. De asemenea, piața este încă sub presiune din cauza cresterii exporturilor de cereale ucrainene.

- Publicitate -

Datele economice dezamăgitoare din China și SUA au redeclanșat temerile operatorilor cu privire la o recesiune globală și o contracție a cererii globale.

Cu toate acestea, în timpul sesiunii, USDA a anunțat o vânzare în Mexic de 229 kt de boabe de soia din recolta nouă.

Bursa de la Chicago este una din cele mai mari platforme mondiale de tranzacţionare pentru grâu si porumb, alte cereale si derivate ale acestora.

 

Sursa foto: lafranceagricole

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole