Granturile de 5.000 – 120.000 EURO! Când încep plățile pentru beneficiari

Peste 10.000 de solicitanți au depus cereri de finanțare la Măsura 2 – granturi de capital de lucru de câte 5.000 – 120.000 euro, iar alți peste 30.000 au depus solicitări pentru microgranturile de 5.000 de euro, în cursul lunii trecute. Se pare că aceia dintre ei care au prins locurile fruntașe nu mai au mult de așteptat pentru a primi banii.

Potrivit informațiilor oferite de consultanți pentru AGRO TV, plățile ar trebui să înceapă în cursul lunii iulie.

”Plățile cred că vor începe cu partea de granturi pentru capital de lucru și abia apoi la microgranturi. Pentru capital de lucru au fost semnate contractele de finanțare până în 27 iunie și am înțeles că, în principiu, luna următoare ar trebui să înceapă plățile, inclusiv pentru microgranturi. În aproximativ 2-3 săptămâni am înțeles că se vor face plățile”, a precizat consultantul Gabriela Fekete pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

”Cam aceeași informație o aveam și eu, numai că trebuie să le spunem beneficiarilor că plățile se pot face până undeva în septembrie 2023. Dar angajamentele pe care le-a luat statul român și fostul ministru al agriculturii, directorul APIA și cei de la Ministerul Fondurilor Europene spun că odată cu încheierea contractelor de finanțare, va începe imediat plata”, a explicat consultantul Ion Păunel.

Potrivit listelor cu beneficiarii, aproximativ 3.500 de solicitanți vor primi granturile de capital de lucru și 10.000 de solicitanți vor primi microgranturile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole