28 iunie 2022 - 11:41

Expoziție pentru iubitorii de crizanteme! Grădina Botanică Iași organizează „Flori de Toamnă”

Grădina Botanică din Iași organizează cea de-a 44-a ediție a expoziției „Flori de Toamnă”. Evenimentul de anul acesta este dedicat aniversării a 160 de ani de la fondarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

In fiecare toamna, Gradina Botanica din Iasi, organizează aceasta expoziție pentru a marca un eveniment special – înflorirea crizantemelor, simbolul longevității, eleganței și nobleței.

In Gradina Botanica, crizantema a fost introdusa in cultura in anul 1975, initial cu doar 3 soiuri, insa de-a lungul anilor speciile si soiurile au fost diversificate, iar numarul acestora a crescut continuu, pentru ca in prezent, sa alcatuiasca o colectie unicat in Romania ca diversitate, valoare stiintifica si abordari noi la formele de cultura.

Tema expoziției „Semper sint in flore!” reprezintă omagiul Grădinii Botanice pentru generațiile care au contribuit la edificarea primei Universități moderne din România. Așadar, angajații Grădinii Botanice au realizat special pentru această ocazie aranjamente florare sub forma unor simboluri specifice mediului universitar, dar și foorme topiare vegetale deosebite.

- Publicitate -

În cadrul acestui eveniment vizitatorii vor putea admira colecții unice de crizanteme, tufănele, varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, dar și esantioane de fructe și semințe care aparțin unor specii de plante indigene și exotice.

Expoziția va fi deschisă zilnic 26 octombrie – 15 noiembrie 2020, între orele 9.00-16.00.  Prețul unui bilet este de 6 lei, iar pentru grupurile organizate de 3 lei. Fotografiatul este liber.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.