27 iulie 2021 - 18:13

Grabiti-va! Expoztia din curtea MADR se apropie de sfarsit.

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești se celebrează astăzi, 10 octombrie, în mare parte din România. Stabilită încă de acum doi ani, această sărbatoare este dedicată promovării produselor agroalimentare romanești și producătorilor români.

Zeci de evenimente au avut loc în țară, sau sunt în plină desfasurare. Manifestările au scopul de a cultiva gustul tuturor consumatorilor, pentru ceea ce este românesc. De la produse agroalimentare și tradiționale la frumusețea portului și dansului popular.

De asemenea, de Ziua Națională a produselor agroalimentare românești”, până pe 13 octombrie, între orele 9:00–18:00, în curtea MADR este organizată o expoziție cu vânzare de unde se pot achiziționa produsele atestate tradițional, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele țării. Totodată, cei interesați vor putea cumpăra legume și fructe, produse din lapte și carne, dulcețuri, zacuscă, produse din pește, băuturi spirtoase sau vinuri din România.

Agrotv a marcat cum se cuvine această sarbatoare, realizatorii noştrii de emisiuni şi-au realizat ediţiile chiar în incita ministerului Agriculturii, împreună cu producatori români şi cu ministrul de resort.