good.bee Credit îți prezintă “Sfaturi pentru gospodari”: Ce trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi o afacere:

businessCe trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi o afacere:
Planul de acțiune
STUDIAZĂ, CERCETEAZĂ și „SPIONEAZĂ”. Nu pleca la drum fără un bagaj solid de cunoștințe. Poți găsi informații într-o multitudine de locuri: pe internet, de la firme sau producători, la târguri sau expoziții, vecini sau prieteni.
Fă-ți un PLAN de afaceri realist! Este foarte important să stabilești câteva elemente cheie:

  • Descrierea produsului/serviciului tău
  • Analiza industriei: ce produce concurența? La ce prețuri? De ce furnizori ai nevoie? Care sunt oportunitățile și amenințările domeniului?
  • Analiza cumpărătorului: cine sunt (vârstă, proveniență, educație, venituri)? Unde fac cumpărături, cât sunt dispuși să plătească pentru produse similare?
  • Piața de desfacere: unde vei vinde? În piață, pe internet, prin distribuitori sau în magazine specializate?
  • Prețul – poți produce la un preț competitiv? Care sunt costurile fixe și cele variabile care intră în structura prețului? Câte produse trebuie să vinzi lunar pentru a acoperi costurile fixe?

Dincolo de planuri
Dacă tu CREZI în ideea ta, atunci MERGI mai departe! Dar, nu uita, dacă nu ai argumente suficiente să îți convingi prietenii, cum o să îi convingi pe ceilalți să cumpere produsele tale?
Nu aștepta investitorul care îți va da toată suma necesară! Sunt multe oportunități de finanțare în piață, tot ce trebuie să faci este să le cauți.
Fii INOVATIV și ÎNDRĂZNEȚ! Încearcă lucruri noi care te vor ajuta să ieși în evidență.
ÎMPĂRTĂȘEȘTE! Dă din experiența ta altora, vei primi înapoi lucruri folositoare.
Ai RĂBDARE! Conform planurilor tale, vei avea profit în 2 ani. Poți susține afacerea și al 3-lea an fără profit? Gândește-te bine cum îți dozezi energia, resursele și răbdarea.
Sfaturi oferite de Alin Prunean
www.sanatate-dulce.ro
Material:  www.goodbeecredit.ro
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole