Deși până la îmbodobirea bradului mai sunt săptămâni bune, meșterii populari migălesc deja la podoabele ce vor înfrumuseța ramurile pomului de Crăciun. De mai bine de o lună a început să lucreze la decorațiunile specifice sărbătorilor de iarnă și Mihaela Popescu. De profesie agent de pază, dar cu mâini de aur, buzoianca din Berca creează, pentru cei iubesc tradiția și sărbătorile, globulețe unice.
Pe sferele de sticlă pictează case tradiționale din Ținutul Buzăului. Lucrează și câte opt ore la un globuleț, dar Mihaela este răsplătită cu zâmbetul celor care îi apreciază munca. Podoabele sunt vândute în mediul online, cu 130 de lei fiecare.
Mihaela Popescu pictează de când se știe. Culorile au atras-o încă de mică, iar pictura reprezintă un refugiu de liniște. Și-a amenajat un mic atelier chiar acasă și când pune mâna pe pensulă, uită de tot. Ajunge să petreacă în atelier ore în șir.
”Întotdeauna mi-a plăcut să așez pe orice fel de material, nu neapărat doar pe cele convenționale. Am pictat pe piatră, sticlă chiar și pe parchet… Mi-au plăcut culorile”, a spus Mihaela.
Pictează de 20 de ani, iar anul trecut, în colaborare cu Ținutul Buzăului, a venit cu o idee inedită pentru a aduce o bucurie în plus celor care iubesc tradițiile și Crăciunul. Înfrumusețează globulețele pentru brad cu căsuțe tradiționale buzoiene.
”Momentan lucrez la niște globuri foarte ingenioase cu căsuțe tradiționale românești din Ținutul Buzăului care aduc bucurie și schimbă un pic sensul tradițiilor de Crăciun, aduc o notă aparte pomului de Crăciun. Deocamdată, pictez două modele de case, dar în scurt timp sper să pun pe globulețe și o a treia imagine. Sunt case vechi, cu prispe înalte, construite din materiale naturale. Am mai făcut și cu păsări autohtone cum ar fi pițigoiul codat sau măcăleandru, păsări care nu pleacă pe timpul iernii de la noi, din Buzău”, povestește Mihaela Popescu.
La un globuleț se lucrează și opt-nouă ore. Totul este făcut cu mate atenție pentru fiecare detaliu. Globulețe din sticlă, unicat dar purtând o amprentă tradițional-buzoiană, se vând pe site-ul Ținutului Buzăului cu prețul de 130 de lei bucata.