DE CE SA AVEM ACASA ACEST COPAC, CEL MAI VECHI SI PRINTRE CEI MAI PRETIOSI DE PE PAMANT

Toti oamenii de stiinta vorbesc despre Ginkgo biloba la superlativ:

ginkgo

– Cel mai vechi copac de pe Tera (250 milioane de ani, din vremea dinozaurilor)
– Cea mai rezistenta planta de pe pamant la radiatii – dupa atacul nuclear de la Hirosima, totul era mort cu exceptia Ginkgo biloba (la circa saizeci de metri de epicentrul exploziei)
– Daca privim o frunza de Ginkgo biloba vom observa ca pare un evantai, fiind de fapt o adaugire de sute de ace lipite
– Savantul englez Corey a primit in 1991 Premiul Nobel deoarece a dovedit stiintific ca frunza de Ginkgo biloba trateaza astmul, este utila celor care fac transplant de organe, este utila in socul anafilactic.
Chinezii o folosesc de peste 5000 de ani: mugurii, frunza, pseudofructele, semintele, etc.
In continuare, am sa citez din cartile celor mai celebri autori:
Dl. academician Ovidiu Bojor, pe 13 febr 2019, la Ploiesti, cu ocazia lansarii a doua carti: Am ajuns la 95 de ani si datorita lui Ginkgo biloba.
In Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z dl. Ovidiu Bojor spune: Rezumativ, proprietatile terapeutice ale acestei minunate plante se refera la actiunea neuroprotectoare in deficientele circulatorii, in special in insuficienta cerebrala, in deteriorarea circulatiei periferice, cu efecte deosebite in claudicatia intermitenta (crampe dureroase si impotenta functionala care afecteaza in special muschii gambei), in vertij, acufene (anormalitati ale nervului auditiv). Cercetari mai noi au demonstrat efectele favorabile in raul de altitudine si in disfunctiile erectile la barbati.
Tot dl. Bojor: Produsele pe baza de Ginkgo biloba nu trebuie sa lipseasca din dieta de intretinere a persoanelor de varsta a doua si a treia.
Russell L.Blaylock in cartea Strategii naturiste impotriva cancerului:
Unul dintre cei mai interesanti protectori impotriva radiatiilor este Ginkgo biloba. Ginkgo contine nu doar componentele speciale pe care le asociem cu cresterea memoriei, dar si flavonoide puternic antioxidante, numite apigenina, quercitina si kemperferol, oferind o puternica protective celulelor (in special a ADN-ului) impotriva lezarilor provocate de radiatii.
Un studiu foarte interesant asupra eficacitatii Ginkgo biloba impotriva leziunilor cauzate de radiatii a fost realizat asupra muncitorilor aflati in faza de recuperare dupa dezastrul provocat in 1986 de reactorul de la centrala nucleara din Cernobal. Se stie ca, atunci cand oamenii sunt expusi la doze mari de radiatii ionizante, dezvolta in sange un set special de proteine numite factori clastogeni, care pot ramane in corp 30 de ani de la expunere. 

ginkgo biloba 2Examinarea muncitorilor de la Cernobal aflati in faza de recuperare a demonstrate niveluri de factori clastogeni ridicati, la 33 din cei 47 de subiecti studiati. Muncitorilor afectati li s-a administrat extract de Ginkgo biloba de trei ori pe zi timp de 30 de zile. In prima zi, factorii lor clastogeni au scazut la valori normale si au ramas asa pe intreaga perioada de observare. Cand au fost examinati un an mai tarziu, doar la o treime din ei s-a evidentiat revenirea proteinei clastogene. Actiunea benefica a Ginkgo biloba a durat cel putin sapte luni dupa oprirea administrarii acestuia. Protectia asigurata de aceasta planta medicinala nu doar ca a inceput imediat, dar a si durat mult dupa  ce suplimentul nu a mai fost administrat.
Un alt avantaj al Ginkgo este ca protejeaza foarte eficient vasele sangvine, iar prin subtierea usoara a sangelui poate reduce metastazarea tumorilor.
Toni Ceron in 214 elixire alchimice:
Ginkgo biloba – Arborele mistic al Extremului Orient, reprezinta cea mai veche specie vegetala care mai traieste pe planeta noastra. Arborele cu patruzeci de blazoane, supranumit si Maestrul Focului, ESTE UNUL DIN ARBORII CEI MAI PRETIOSI DE PE PAMANT.

ginkgo 1

Rosemary Gladstar in Plante medicinale pentru o viata sanatoasa:
Aceasta planta (Ginkgo biloba) se numara printre favoritele mele in ceea ce priveste longevitatea si starea de bine pe care o induce. De fapt, o recomand celor trecuti de 40 de ani, o recomand calduros celor trecuti de 50 de ani si o prescriu constant celor care au depasit varsta de 60 de ani. Desi efectele acestei plante sunt resimtite in intreg organismul, ea actioneaza cel mai bine in zona cerebrala
Jean Carper in Tratamente si vindecari miraculoase:
Ginkgo biloba are o reputatie nestirbita ca tratament al declinului functiilor mentale induse de varsta. In Germania si Franta, Ginkgo biloba este prescrisa frecvent ca tratament pentru disfunctii mentale legate de inainarea in varsta, inclusiv pentru dementa senila (Alzheimer). Dovezile stiintifice despre eficacitatea si siguranta remediului sunt multe si convingatoare. Ginkgo biloba poate avea o actiune extraordinara asupra creierului, opreste deteriorarea neuronala, intarzie senilitatea. Este uimitor ca avem cu totii acces la un simplu extract botanic, despre care cercetarile foarte serioase au demonstrat ca poate proteja cel mai important organ, creierul, sursa umanitatii si personalitatii noastre, impiedicand degradarea lui odata cu varsta, scutindu-ne astfel de multe necazuri si probleme personale si sociale.
Unii experti considera ca Ginkgo biloba este cel mai important dintre toate remediile botanice.
Ing. Petre Biolan
(Va urma)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Va rog sa-mi recomandati produse cu ginko giloba.Am varsta de 49 ani si operatie de tiroida.
    As dori sa comand puieti de gingo biloba.Care este adresa/tel dlBiolan P?Multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole