27 mai 2022 - 08:19

Ginkgo Biloba si alte plante medicinale, disecate intr-o editie ”Realitati Rurale” de colectie

În ultima ediție a emisiunii ”Realități Rurale”, realizatorul Bogdan Tudor a avut ca subiect plantele medicinale. Cum nimic nu este întâmplător, natura ne oferă divese plante pentru a le flosi în diferite scopuri, unul dintre acestea fiind tratarea sau prevenirea unor afecțiuni. Avem, pe teritoriul României, o multitudine de plante și arbori care ne oferă fructe și frunze, fiecare cu propriile beneficii, așa că este de datoria noastră să le deslușim și să aflăm despre fiecare la ce ne ajută.

În această emisiune, realizatrul AGRO TV l-a avut ca invitat pe Petre Biolan, prieten al postului nostru de televiziune și inginer horticl cu 47 de ani de activitate în acest domeniu. După cum o spune chiar el, aceasta nu este doar o profesie, ci în primul rând o plăcere.

În prim plan-ul emisiunii s-a aflat arborele de Ginkgo Biloba, ur arbre unic în lume și care are proprietăți incredibile. Este un copac pe care Petre Biolan îl îndrăgește mult și pentru care se luptă de ani buni pentru a-l populariza și a-l impune la nivel de plantații, pentru a fi eligibil pentru subvenții.
Inginerul horticol a povestit istoria acesui arbore minune: ”La ultima glaciațiune, acum 10.000 de ani, Ginkgo Biloba a scăpat cu viață, pe teritoriul unde se află acum China. De acolo, a început să se extindă. Primul copac pus în Europa a fost în jurul anului 1730, în Olanda, și a costat 40 de taleri, adică 240 de grame de aur. Chinezii folosesc frunzele acestui arbore încă de acum 5000 de ani, când nu avea voie să-l cultive oricine, ci numai casele regale”, a povestit Petre Biolan.

Printre acțiunile terapeutice ale acestei plante se numără acțiunea neuro-portectoare în deficiențele circulatorii, în special în insuficiența cerebrală.

În emisiune au intervenit prin telefon mai mulți telespectatori, care au folosit arborele de Ginkgo Biloba, pentru a-i confirma beneficiile.

”Eu am cumpărat acum câțiva ani cinci arbori de la domnul Biolan și i-am plantat în curte și de atunci le folosesc frunzele. Au un efect foarte bun și le folosim pentru ceaiuri și chiar și la îmbăiere. Circulația periferică este mult îmbunătățită de când folosesc aceste frunze”, a mărturisit Vasile Peteleciuc din Constanța.

Prin telefon a intervenit și Constantin Berceanu, din orașul Făurei, județul Brăila. Acesta a pvestit despre arborii de Ginkgo Biloba pe care i-a cumpărat de la Petre Biolan, care, pe lângă beneficiile medicinale, au și un aspect foarte frumos. ”Este un arbore frumos și valoros, lipsit de dăunăori”, a mai spus acesta.

Inginerul horticol nu s-a axat doar pe acest arbore, ci a mai vorbit și despre beneficiile altor plante, cum ar fi vița de vie cu frunza roșie, castanul comestibil sau nalba mare. În caz că ați ratat difuzarea acestei ediții a emisiunii ”Realități Rurale” la TV, pueți urmări înregistrarea acesteia pe canalul nostru de youtube, Agro TV.

De asemena, pentru mai multe sfaturi din partea inginerului horticol Petre Biolan, urmăriți rubrica ”Minutul de sănătate” din cadrul Jurnalului de Știri AGRO TV, de luni până joi, începând cu ora 19:30.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.