Gigi Becali și-a luat azi terenul de la ADS! Sunt 850 de hectare!

Gigi Becali face încă o investiție în agricultură prin concesionarea de la ADS-Agenția Domeniilor Statului a unei suprafețe de circa 850 de hectare de teren, din care 755 ha de teren agricol.

„Cu mare bucurie vă anunțăm că astăzi 20 octombrie ADS-Agenția Domeniilor Statului prin domnul Sava George, Directorul General Adjunct, a semnat astăzi unul dintre cele mai mari contracte de concesiune din istoria ADS! Îi mulțumim domnului George Becali pentru cooperare și îi urăm spor în exploatarea cu succes a Pământului Românesc!”, se arată într-o postare făcută joi pe pagina de Facebook a ADS.

La licitația organizată la începutul lunii octombrie, Gigi Becali a oferit pentru suprafețele societății Agroindustriala Nufăru, amplasate pe raza localităților Tulcea, Nufăru, Mahmudia și Murighiol, cea mai mare arendă – 2.433 de kilograme la hectar pe an, în condițiile în care s-a plecat de la redevența minimă de 731 de kilograme la hectar pe an. De altfel, este vorba despre una dintre cele mai mari arende pentru un contract de concesiune pentru terenurile ADS, lucru comentat și pe rețelele sociale.

„La 2300kg/ha redevența pe an, dupa 2 ani sigur va da faliment, păcat că e unul din cei mai patrioți români. Daca era vr’un străin sigur câștiga cu maxim 5-600kg/ha/an”, scrie un admirator al lui Gigi Becali.

Sunt însă și comentarii pe poziții diametral opuse: „Unde era marele fermier!! La niște absolvenți nu dădeați acest contract. Bine că îi fericiți tot pe bogați!”.

Rămâne de văzut dacă această investiție va fi una profitabilă atât pentru Gigi Becali, cât și pentru agricultura românească, în general.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole