Ghidul bazei de date cu prețuri de referință pentru evaluarea proiectelor cofinanțate UE

Ghidul bazei de date cu prețuri de referință utilizată pentru evaluarea proiectelor cofinanțate din fondul european agricol pentru dezvoltare rurală în cadrul Programelor naționale de dezvoltare rurală, versiunea 10 poate fi consultat și pe site-ul AFIR.

Baza de date cuprinde prețuri de referință pentru maşini, utilaje, echipamente specializate, silozuri, sere, hale, grajduri și mobilier specifice măsurilor finanțate prin PNDR 2007-2013 și 2014-2020. Se definește ca „element” fiecare produs ce poate fi identificat în baza de date cu prețuri de referință.

Nu fac obiectul bazei de date cu prețuri de referință elementele care se pot încadra în categoriile: consumabile, scule, dispozitive, accesorii, materiale de construcții, electrocasnice (cu excepția celor profesionale), aplicatii software (excepție – cele care fac parte dintr-un sistem de componente hardware si care se adresează activităților de comanda/control/monitorizare), active necorporale etc.

Ghidul se va utiliza de către cei interesați pentru înscrierea de elemente în Baza de date AFIR sau pentru folosirea acesteia și prezintă metodologia de actualizare periodică a conținutului bazei de date cu prețuri de referință, atât din punct de vedere al introducerii de noi elemente, cât și din punct de vedere al actualizării informațiilor și a prețurilor unitare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole