Germania se baricadeaza impotriva “invaziei” virusului PPA

185

Organizația Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) avertizează că virusul pestei porcine africane (PPA) din Polonia se apropie de granița germană, punând în pericol industria porcină a unuia dintre principalii producători din UE.

Cazuri de PPA la mistreți au fost confirmate în ultima perioadă în Polonia, la 30 de kilometri distanță de graniță, iar Germania și-a accelerat deja măsura de prevenire împotriva bolii prin construirea de garduri de-a lungul frontierei și relaxarea reglementărilor de vânătoare pentru mistreți în unele provincii ale sale. Câini de vânătoare germani sunt antrenați pentru a detecta mistreții morți iar guvernul din Berlin solicită șoferilor să nu arunce resturi de sandwich cu șuncă pe ferestrele mașinilor.

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care cel mai mare producător de carne de porc din Europa le ia pentru a încerca să zădărnicească intrarea pestei porcine africane care se apropie tot mai mult de granițele sale. După ce a fost depistat în Belgia anul trecut, boala virală a apărut recent în vestul Poloniei, situând-o la câteva zeci de kilometri de Germania.

Un eventual focar de PPA în Germania va avea un impact profund asupra industriei porcine europene avertizează specialiștii. “Trebuie să acordăm o atenție deosebită răspândirii PPA în Europa, în special în Germania. Dacă Germania ar contracta boala, China va continua probabil să cumpere carne de porc din Germania, dar la un preț considerabil mai mic. Acest eveniment ar produce un efect în lanț asupra pieței porcine a Europei în ansamblu”, a comentat Philippe Malletroit, directorul Genesus pentru Franța.

Comparativ cu SUA sau China, Germania este un jucător mic pe piața mondială a cărnii de porc. Cu toate acestea, în 2017, țara a realizat 15% din exporturile mondiale de carne de porc. În acest moment, 13 țări din Europa sunt afectate de pesta porcină africană.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult