Germania ajută Ucraina să-și exporte grâul cu trenul

Germania a înființat un „pod de cale ferată” cu Ucraina pentru a ajuta Kievul să-și exporte cerealele care se acumulează în țară din cauza blocadei maritime impuse de Rusia, a anuntat  următorul șef al forțelor americane în Europa, generalul Christopher Cavoli.

„Credem că există aproximativ 22 de milioane de tone de cereale blocate în Ucraina, care așteaptă să fie expediate”, a declarat generalul Cavoli oficialilor Congresului american.

„Portul românesc Constanța participă la efort, însă capacitățile sale sunt limitate la 90.000 de tone pe zi”, a explicat generalul, a cărui numire în fruntea forțelor americane, și deci a forțelor NATO, nu a fost încă, confirmată de Congres.

„Dar Deutsche Bahn a răspuns recent la apel”, a adăugat el. „Ei au înființat Podul Feroviar din Berlin, pentru a dedica trenuri speciale transportului de grâu ucrainean în Europa de Vest. Compania feroviară germană extrage cantități masive de cereale din Ucraina în acest moment, prin Polonia, către porturile din nordul Germaniei pentru export”, a spus el.

Polonia a stabilit un nou regim de frontieră cu Germania pentru a facilita această operațiune. Producția care tranzitează către Constanța este expediată pe Marea Neagră, „dar nu în partea din Marea Neagră aflată sub blocaj” de către Rusia, a mai spus Cavoli. „Cred că va trebui să combinăm modurile de transport” pentru a facilita în continuare exporturile de cereale ucrainene, a conchis generalul.

Sursa: terre-net.fr

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole