George Scarlat (MADR): ”Ne gândim să nu mai continuăm SCZ-ul în forma actuală”

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ia în calcul să nu mai continue cu sprijinul cuplat în sectorul zootehnic (SCZ), pentru sectoarele ovine și caprine, în forma lui actuală, a dezvăluit secretarul de stat MADR, George Scarlat. Potrivit acestuia, vor exista întâlniri cu reprezentanții sectorului la Ministerul Agriculturii, pentru a stabili împreună modificările.

”Atâta timp cât George Scarlat va mai fi în Ministerul Agriculturii, va fi o singură politică – politica corectă pentru sector. (…) Trebuie să punem ordine în România. Toate măsurile luat în cadrul MADR sunt luate în favoarea sectorului în general. Trebuie să înțelegem odată că nu se mai pot face bani doar pe hârtii, ci într-adevăr pe ameliorare.

Am spus-o foarte clar: susțin ameliorarea, o voi susține și în Planul Național Strategic în continuare, pentru că sunt eforturi făcute de aceste asociații, dar în același timp, voi susține fermierii care fac cu adevărat producții.

Ne gândim foarte serios în cadrul Ministerului Agriculturii să nu mai continuăm cu sprijinul cuplat zootehnic în forma în care este astăzi, pentru că, din păcate, acest comerț cu hârtii, cu certificate de origine, a dus unde suntem astăzi – o dispută continuă între registre, asociații și fermieri. Sunt dispus să punem punct acestui capitol. O să găsim tot împreună cu sectorul cele mai bune soluții de sprijin care să fie în beneficiul crescătorilor de animale din sectorul ovin”, a precizat George Scarlat în exclusivitate pentru AGRO TV, la ”Agricultura la Raport”.

În cadrul aceleiași emisiuni, oficialul MADR a mai făcut următoarele adăugiri, legate de SCZ în anii de tranziție către noua Politică Agricolă Comună:

”Cu privire la sprijinul cuplat zootehnic, mă refer strict la sectorul ovin și caprin, au existat tot timpul anumite probleme. Vom avea întâlniri în acest sens. Nu există o poziție oficială a Ministerului Agriculturii acum, dar personal, consider că suntem pe o pantă greșită dacă vom continua în acest sens. În ceea ce privește cei doi ani de tranziție, va exista SCZ, însă va trebui să discutăm. În paradigma românească, putem să modificăm anumite elemente în acest SCZ”, a mai adăugat secretarul de stat MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole