22 aprilie 2021 - 02:54

George Scarlat, apel catre fermieri: “Solutiile sunt la voi!”

Conferința ”Asociere în cooperative, unica soluție pentru creșterea competitivității fermelor de familie în România” s-a desfășurat între datele de 6 și 7 martie, în județul Brașov, la Poiana Brașov, organizată de Cooperativa Agricolă Producție și Procesare, Regiunea Sud.

Printre multitudinea de fermieri, la eveniment a participat și secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, George Scarlat, care le-a transmis un mesaj important fermierilor. Scarlat a vorbit despre programul ”Tânărul fermier”, menționând că a fost unul dintre inițiatorii acestei legi.

”Am fost inițiatorul legii alături de alți 4-5 colegi liberali. Aș vrea să vă provoc la o altfel de abordare, spun că dumneavostră, fermierii, trebuie să veniși către noi. Soluțiile sunt la dumneavostră pentru că eu, vorbesc pentru cei tineri, am trecut prin ce ați trecut dumneavoastră, acum 20 de ani când m-am apucat de agricultură, cresc porci, industrializare, abatorizare, procesare. Nu încerc să am o relație cu marele retail, încerc prin magazine proprii, așa numitele băcănii. Sper să avem în ceasul al 12-lea mintea de a sprijini acest segment de piață care astăzi lipsește foarte mult”, a subliniat George Scarlat.

Scretarul de stat a mai precizat, în cadrul conferinței, că va avea o întâlnire cu reprezentanții sectorului ovin: ”Am ședință pe data de 17 martie, îi aștept pe colegii din sectorul ovin, cei care conduc Registrele Genealogice. HG 1179 este pregătită, în procedură de avizare și va trebui să discutăm anumite condiții.”

Comments are closed.