13 mai 2021 - 06:02

George Scarlat, apel catre fermieri: ”Nu cereti doar drepturi, veniti cu solutii!”

Fermierii trebuie să vină cu soluții la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nu doar să aștepte rezolvările din partea autorităților, este de părere secretarul de stat MADR, George Scarlat. Intrat în direct prin telefon în ediția de miercuri a emisiunii ”Agricultura la Raport”, reprezentantul MADR a dialogat cu mai mulți reprezentanți ai sectoarelor ovin și caprin, aflați în platou.

Aceștia și-au exprimat nemulțumirile legate de lipsa de dialog cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și îngrijorarea cu privire la măsurile care urmează să fie implementate în noul Plan Național Strategic. Ca replică, secretarul de stat i-a îndemnat pe aceștia să vină la sediul ministerului cu soluții, și să nu aștepte invitații din partea oficialilor.

”Dumeavoastră aveți timp să analizați în această perioadă acele date pe care noi le-am pus pe site-ul MADR, să veniți cu completări, cu interpretări, să căutăm soluții împreună. Nu trebuie să vă invite ministerul. Aveți ușa deschisă la Minister. Dacă aveți o sugestie, o soluție, o punem pe masă și o discutăm.

Stimați colegi din mediul asociativ și fermieri, aveți astăzi o deschidere în Ministerul Agriculturii cum nu a mai fost niciodată. Profitați de ea. Ceea ce doriți dumneavoastră să se întâmple, se va întâmpla. Veniți cu soluții și le punem în practică. Nu cereți doar drepturi, să găsim doar soluția miraculoasă în cadrul Ministerului. Neovia și soluția sunt la dumneavoastră, iar în mine o să aveți întotdeauna un sprijin. Întreaga echipă de la MADR este deschisă la dialog. Nu vreau să mai las diverse persoane să arunce o pată pe Ministerul Agriculturii, cum că n-am făcut, n-am vorbit, nu ne-am întâlnit. Vă arăt agenda mea, să vedeți cu câți oameni din sectorul zootehnic mă întâlnesc și cu câte probleme și propuneri au venit și ce soluții încercăm să găsim”, a spus George Scarlat pentru AGRO TV.