“Genetica performantei. Hibrizii KWS: investiti pentru viitor” – un angajament de Top 3 National

Ca în fiecare an, KWS Semințe deschide sezonul de porumb cu o serie de proiecte tehnice dedicate fermierilor, desfășurate sub egida „Genetica performanței. Hibrizii KWS: investiții pentru viitor”. Prin alegerea acestei tematici, KWS a demonstrat audienței că doar printr-o specializare la nivel înalt, cu investiții importante în cercetare și ameliorare, în fluxul tehnologic și echipamente de top, precum și într-o echipă profesionistă, poți răspunde în timp real nevoilor din ce în ce mai complexe ale partenerilor. Aceasta pentru că performanța unui hibrid se obține prin optimizarea materialului genetic și o selecție riguroasă a adaptabilității sale, ca fermierul beneficiar să aibă certitudinea că a făcut alegerea optimă și că, astfel, și-a asumat riscul cel mai mic.

Seria de evenimente are amploarea unei adevărate caravane la nivel național, echipa KWS venind aproape de fermierii din toate regiunile țării. Nu întâmplător, punctul de pornire a fost Brăila, o zonă de importanță strategică pentru KWS, în acest județ funcționând Stația de Procesare Semințe de Porumb KWS. Unitatea de la Siliștea este una dintre investițiile importante ale KWS în România, fiind dotată cu o linie tehnologică completă și echipamente de ultimă generație în domeniul producerii de sămânță.

Următorul punct vital în parcursul național a fost marcat în Olt, prin asocierea cu SCDA Caracal. Este deja cunoscută importanța pe care KWS o acordă activității de cercetare și nevoii fermierului român de a primi hibrizi adaptați factorului climatic de aici, care impredictibil fiind, împiedică gestionarea riscurilor în cultură. Răspunsul KWS la cerințele pieței este reprezentat constant de genetica avansată, cu rezultate excelente în condițiile din România. O reușită majoră a programului local de ameliorare porumb este Proiectul pentru România, care a început prin crearea de hibrizi de porumb 100% românești. În perioada următoare, compania își propune să se axeze pe această direcție, de a dezvolta noi hibrizi cu caractere din ce în ce mai adaptate specificului pedoclimatic românesc, alături de cei din portofoliul actual.

„Mai mult decât promisiune, ne luăm angajamentul să continuăm îmbogățirea acestui portofoliu creat pentru fermierii din România și în anii ce urmează, pentru că ne-am propus să venim în întâmpinarea cerințelor dumneavoastră așa cum trebuie: excelent pregătiți. Iar noi, astfel, valorificăm la maxim expertiza și tehnologia din dotarea Stațiunii de Cercetare – Ameliorare de la Alexandria, fiind, așa cum știți, singura companie multinațională care creează hibrizi în România pentru fermierii de aici și nu numai” a declarat Doriana Nițu, Country Manager KWS Semințe în deschiderea oficială a seriei de proiecte tehnice.

Și urmând principiul conform căruia încrederea este rezultatul certitudinii, un subiect prioritar pe ordinea de zi a fost prezentarea activității de selecție a materialului semincer de către specialiștii din Laboratorul de Control al Calității Semințelor din cadrul KWS, primul de acest tip în România din domeniul privat, acreditat UE. Fermierii participanți au aflat astfel că toate semințele ambalate urmează un traseu riguros prin care trebuie să întrunească toți indicii de calitate la cel mai înalt nivel și că nu se admite nicio abatere de la limita standard.

Totodată, proiectele tehnice au evidențiat și de ce segmentarea portofoliului actual pe grupe de performanță este soluția cea mai bună ca fermierul să aibă opțiunea alegerii în funcție de ce îi este necesar, de resursele pe care le alocă pe tot parcursul tehnologic din cultură și de ce urmărește să obțină. Partenerii au apreciat importanța celor două grupe majore din portofoliu, respectiv Grupa Plus4Grain, care include hibrizii de porumb KWS cu potențial de producție foarte ridicat în cazul practicilor agricole avansate și Grupa ClimaControl3, ce conține hibrizii de porumb KWS cu toleranță ridicată la secetă și arșiță, grupă care a urcat pe locul 2 în preferințele fermierilor interesați să cultive hibrizi rezistenți la secetă, încă din primul an de la lansare.

Prin această segmentare, orice fermă poate descoperi în portofoliul nostru cel puțin doi hibrizi de porumb foarte performanți, care să răspundă nevoii fermierului atât în ceea ce privește stabilitatea în cultură, dar care să îi garanteze și un potențial de producție foarte ridicat. Am făcut o selecție atât de riguroasă a portofoliului actual, încât îi recomand pe toți, cu certitudinea că sunt ceea ce trebuie în orice condiții”, a concluzionat dl. dr. ing. Ion Voinea, director Dezvoltare Produse KWS Semințe.

Cel mai recent proiect a fost la Platforma Agroprest, la Dumbrăvioara, Mureș, unde participanții interesați de soluțiile oferite de KWS au fost în număr mare, urmând ca, în perioada următoare, reprezentanții companiei să vină aproape de fermierii din Vestul și Nordul țării, precum și de cei din Moldova.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole