Gata cu urșii! E ordonanță de urgență

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat premierul Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria. 

Șeful Executivului a adăugat că Ministerul Mediului trebuie să vină cu o strategie pe termen lung cu privire la controlarea populaţiei de urşi, care ar putea fi implementată în cel mult un an.

„A fost aprobată o ordonanţă de urgenţă cu privire la aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru specia de urs brun. (…) În şedinţa de guvern am transmis – în afară de această ordonanţă de urgenţă sau dincolo de acest act normativ – nevoia unei strategii prin care să controlăm populaţia de urşi. Această ordonanţă este o măsură care vine pentru a rezolva o problemă pe termen scurt, dar este în responsabilitatea Ministerului Mediului să vină cu această strategie de control al populaţiei de urşi pe termen lung. Şi înţeleg de la domnul secretar de stat că avem deja un proiect şi am putea avea această strategie implementată şi măsuri în cel mult un an de zile”, a declarat Florin Cîţu. 

Proiectul de act normativ care fusese pus în dezbatere publică la Ministerul Mediului prevedea că urșii pot fi capturați sau împușcați. În acest moment, nu e clar care este versiunea aprobată de guvern.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Ba ESTE foarte clar : după cazul de la fața locului, funcție de pericol ori pagube materiale(umane) se poate tranchiliza + REloca… SAU , împușcare și valorificare in industria specifică !!!…✔️☝️

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole