Gata cu samsarii din piețe! Chesnoiu vrea cod unic pentru producători

Marfă sută la sută românească, proaspătă şi gustoasă! Așa își ademenesc toți vânzătorii de prin pieţe clienții, dar în realitate nu știi niciodată cum să deosebești producătorii autentici de comercianţii care aduc legume şi fructe din import.

Pentru a stopa această practică, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, vrea să introducă un cod unic pentru fiecare producător, astfel încât, la o simplă scanare a acestuia cu telefonul, să aflăm exact arăta locul de unde provine marfa dar şi suprafaţa cultivate, scrie observatornews.ro.

„Atunci când vin cu certificatele de producător să mergem să verificăm unde este suprafaţa, ce produce şi cât poate să producă. Că dacă ai o mie de metri pătraţi de solar şi vinzi o sută de tone de roşii, daţi-mi voie să cred că sunt luate de la Pucheni. Sau mai rău, din angro”, explică Adrian Chesnoiu cum va funcționa sistemul.

Potrivit acestuia, fiecare producător va primi un cod unic pe care va fi obligat să îl afişeze, iar cu ajutorul unei aplicaţii de pe telefonul mobil îl vom scana şi vom afla dacă de cealaltă parte a tarabei este un producător autentic sau un samsar.

Măsura nu va putea fi însă implementată mai devreme de anul viitor, pentru că mai e mult de lucru la digitalizare. Deși ministerul are acum 26 de baze de date care centralizează informaţii despre agricultură, acestea nu sunt încă interconectate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole