Gata cu facilitățile fiscale în agricultură – Ce spune ministrul Florin Barbu

Pentru a ține economia sub control, se pare că statul se gândește deja cum să strângă cureaua în unele sectoare, iar agricultura ar putea fi unul din domeniile afectate. Guvernul vrea să elimine facilitățile fiscale pe care le au angajații din mai multe domenii, printre care IT, construcții și agricultură.

Planul Ministerului Finanțelor Publice este să îi pună pe angajații din agricultură să plătească contribuția la sănătate, de 10%, dar și impozit pe venit pe sumele care depășesc salariul mediu pe economie.

Fermierii susțin că o astfel de măsură ar arunca în faliment și mai multe ferme, pentru că angajații nu vor mai rămâne să lucreze în condițiile în care le vor scădea salariile, iar fermierii nu-și permit să scoată mai mulți bani din buzunar.

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, spune că încă nu este cazul ca agricultorii să intre în panică, pentru că lucrurile nu sunt bătute în cuie.

”Proiectul de lege prin care am adus salariul minim în agricultură la 3.000 de lei a fost inițiat de mine. Acum mă lovesc de toate proiectele pe care eu le-am realizat, niște proiecte foarte bune. Nu trebuie să intre în pagubă fermierii. A fost o discuție la Ministerul de Finanțe, domnul Boloș a venit cu o evaluare asupra impactului. Deocamdată așteptăm acele studii și sunt convins că, dacă se va lua o decizie și nu cred că se va lua așa abrupt sau repede, va fi o decizie a coaliției. Lucrurile încă nu sunt stabilite și nu ar trebui să-și facă prea mari griji din punctul ăsta de vedere”, a precizat ministrul Florin Barbu, în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole