Gastronomie, tradiții și folclor la Târgul Național de Turism Rural de la Albac

produse traditionale
Târgul Național de Turism Rural de la Albac, unicul târg de turism rural din Transilvania și cel mai important din România, a avut loc în primul sfârşit de săptămână din septembrie.
Cu această ocazie, în oraş, au avut loc mai multe evenimente.
Cei mai buni lemnari din zonă au fost provocați să își arate măiestria în arta cioplirii și prelucrării lemnului, în timp ce bucătarii din mai multe pensiunile de pe Valea Arieșului au preparat cele mai gustoase mâncăruri la ceaun, realizate după rețete tradiționale. Și cum mâncarea bună trebuie însoțită de o muzică bună, evenimentul a continuat cu un spectacol maraton de folclor autentic.
lemnTârgul Național de Turism Rural de la Albac a continuat, duminică, ziua fiind dedicată gastronomiei tradiționale, meșteșugurilor populare și folclorului autentic toate acestea având scopul de a arăta unicitatea turismului rural românesc. Manifestările au debutat în jurul orei 11,00 cu o demonstrație gastronomică în cadrul căreia bucătari și bucătărese din mai multe pensiuni de pe Valea Arieșului au gătit mâncăruri la ceaun după rețete tradiționale și folosind doar produse ecologice.
Echipele au gătit în aer liber mâncăruri la ceaun la foc de lemne și folosind carne de pui, vită, porc sau mistreț, dar adăugând și ingrediente inedite precum sosurile de merișoare sau afine.În final mâncărurile au fost premiate de organizatori, însă nota finală a fost dată de turiști care au degustat toate preparatele tradiționale în cadrul unei mese organizată în cadrul târgului. O altă demonstrație de măiestrie și îndemânare a fost oferită de meșteri lemnari din zona Munților Apuseni care au cioplit în trunchiuri de copac.
mestesuguriMâncarea tradițională și meșteșugurile populare au fost completate perfect de folclorul autentic, toate trei fiind ‘ingredientele’ care dau unicitate turismului rural din România. Astfel programul târgului a continuat cu o paradă a portului popular desfășurată prin centrul comunei Albac și un spectacol folcloric maraton. Iubitorii muzicii populare au fost încântați de evoluțiile ansamblurilor folclorice: ,,Brădeana’ din Sohodol, ,,Floare de Colț’ din Galda de Jos, ,,Câmpul pâinii’ din Vinerea, ,,Vințana’ din Vințu de Jos. Programul a continuat cu Taraful Gigel Nicola alături de Ioana Ciorea, Alexandra Vădan, Aurel Șuteu, Eugen Mihăilă, Gheorghe Pașca și Dorel Banci. Seara se va încheia cu Ansamblul Folcloric ‘Augustin Bena’ a Jude?ului Alba, alături de interpreții Nicolae Tuhuț, Dorina Narița, Floricica Moga, Maria Filimon, Cătălin Hașa, Roxana Reche, cât și de o serie de invitați precum Tudor Furdui Iancu, Leontina Fărcaș, Reta Rus, Veta Biriș, Petrică Moise, Anghelina Timiș. Conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorul Alexandru Pal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole