Gastronomia românească este încă una tradițională

Chef David Contant face o radiografie rapidă a obiceiurilor culinare din România: carne de porc, multă carne de pui și ceva carne de vită.

Românii au o anumită preferință pentru carnea de porc și pui, păstrându-și gastronomia în zona tradițională specifică acestei zone, consideră David Contant, Master profesor la Institut Culinaire Disciples Escoffier România. De asemenea, le place să adauge din când în când carne de vită în meniul lor, chiar dacă consumul de carne de vită în țară este încă sub media în UE.

Într-un interviu scurt pentru EuroMeat News, bucătarul francez explică de ce există mult loc pentru îmbunătățiri și inovații în gastronomia românească, care are avantajul mâncării de fină calitate produsă în țară.

În acest moment, bucătarul Contant predă studenților români și străini secretele artei culinare într-un Institut din București.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole