Gastronomia românească este încă una tradițională

Chef David Contant face o radiografie rapidă a obiceiurilor culinare din România: carne de porc, multă carne de pui și ceva carne de vită.

Românii au o anumită preferință pentru carnea de porc și pui, păstrându-și gastronomia în zona tradițională specifică acestei zone, consideră David Contant, Master profesor la Institut Culinaire Disciples Escoffier România. De asemenea, le place să adauge din când în când carne de vită în meniul lor, chiar dacă consumul de carne de vită în țară este încă sub media în UE.

Într-un interviu scurt pentru EuroMeat News, bucătarul francez explică de ce există mult loc pentru îmbunătățiri și inovații în gastronomia românească, care are avantajul mâncării de fină calitate produsă în țară.

În acest moment, bucătarul Contant predă studenților români și străini secretele artei culinare într-un Institut din București.

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.