7 decembrie 2021 - 18:14

GARDURILE ELECTRICE – IMPORTANTA SI ROLUL LOR IN FERME SI TERENURI PRIVATE

Gardurile electrice sunt de un interes deosebit pentru fermieri, pentru crescatorii de animale, dar si pentru proprietarii de terenuri private. Cu privire la fermele agricole, acestea au cunoscut o popularitate deosebita in ultimii ani si la noi in tara.

Super Farm Land, magazin online si offline, specializat in articole destinate fermierilor, iese in intampinarea celor interesati cu solutii complete si complexe in ceea ce priveste gardurile electrice, respectiv elementele utilizate la alcatuirea acestuia, dar si multe alte echipamente pentru zootehnie.

Ce rol are un gard electric, poate va intrebati?

Rolul unui sistem de gard electric in cadrul fermelor este de a delimita cu succes suprafetele dorite,  in acelasi timp pastrand intr-un perimetru stabilit animelele pe care ferma le adaposteste. Dupa modelul ales, alcatuit cu ajutorul unor elemente componente dedicate ca cele disponibile pe superfarmland.com, vei sti ca tii la distanta pradatorii,  in acelasi timp protejezi si animalele si culturile pe care le ai.

Avantajele gardului electric

Aceste sisteme de gard sunt tot mai cautate, tocmai datorita avantajelor pe termen lung pe care le ofera. Tot mai multi fermieri fac investitii in acest sens datorita costurilor cu mult reduse fata de modelele conventionale de realizare a unui gard. Este necesar si mai putin material pentru a le realiza. Se pot cumpara pe componente, incluzand toate cele necesare pentru o functionare optima: aparat gard electric – generator de impulsuri, fire, conductori, banda, izolatori, stalpi si asa mai departe.

La noi gasesti stalpi pentru gard foarte rezistenti, mai usor de intretinut si utilizat, iar benzile, firul  si sarma pentru gard costa cu mult mai putin decat alternativele. Pe scurt, optand pentru un gard electric, alegi sa realizezi parcelarea intr-o maniera rapida si simpla, implicand mai putine eforturi financiare pe termen lung.

Alt avantaj al acestei alegeri se refera la posibilitatea de a demonta gardul intr-un timp scurt si fara prea mult efort. Daca doresti sa il muti sau sa il strangi periodic, poti face asta rapid. Dimensiunile articolelor ce alcatuiesc un astfel de gard sunt relativ reduse.

Generatoarele de impulsuri poarta garantia calitatii germane, si gasesti idealul pentru perimetrul si pentru tipul de animale pe care il ai, de la cele mai puternice aparate, pana la aparate mai slabe pentru zone restranse, cu vegetatie putine.

Instalandu-l te asiguri ca tii la distanta pradatorii specifici zonei in care ai ferma. Nici nu mai e necesar sa mentionez despre daunele pe care lupii, porcii mistreti si asa mai departe le cauzeaza fermierilor in fiecare an.

Pentru un timp foarte scurt – de pana la cateva milisecunde, intrusul va resimti un impuls care il va indeparta de zona respectiva. Se intampla acelasi lucru ori de cate ori ating gardul. Este o maniera practica si la indemana de a mentine pradatorii la distanta.

Situatia sta la fel si in cazul animalelor pe care le cresti. Acestea nu vor putea parasi perimetrul si vor sta linistite in cel stabilit de tine, inconjurat de gardul electric.

Orice fermier constiincios stie ca investitia intr-un gard electric de calitate este pe termen lung, si ca in timpuri ca acestea pe care le traim, cu amenintari de pesta porcina si alti factori, costurile protejarii si ingradirii animalelor sunt comparativ mai mici fata de cele rezultate in urma afectarii sau imbolnavirii animalelor din cauza procilor mistreti, spre exemplu.

Toti cei care doresc sa obtina informatii suplimentare sau sa achizitioneze garduri electrice sau accesorii si dispozitive aferente, sunt invitati sa aviziteze standul Super Farm Land din cadrul targului expozitional AGRARIA 2019 de la Cluj, in perioada 11-14 aprilie.