28 mai 2022 - 01:14

GAL Tara Oasului, proiecte de dezvoltare intr-o zona superba din judetul Satu Mare

AGRO TV este o televiziune care promovează Grupurile de Acțiune Locală și încearcă să aducă în atenția publicului exemple de bune practici pe care le fac cei care sunt beneficiarii ai acestor proiecte. Tocmai de aceea, echipa noastră a vizitat timp de 4 zile Țara Oașului, pentru a vedea cum se dezvoltă proiectele de acolo și a vi le prezenta în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agro Turism”.

Microregiunea Țara Oașului este amplasată în partea de Nord-Est a județului Satu Mare, în zona transfrontalieră cu Ucraina, la aproximativ 50 de km de municipiul Satu Mare. Teritoriul prezintă o bună accesibilitate asigurată prin DJ 109 L, H și M, care sunt conectate la DN 1C și DN 19, este străbătut de calea ferată care leagă Satu Mare prin Orașu Nou, Vama de Bixad, iar transportul aerian este asigurat de cele două aeroporturi din Satu Mare, respectiv Baia Mare, amplasate la distanță de aproximativ 50 km fiecare.

Microregiunea cuprinde Munţii Oaş, începutul Munţilor Gutâi, Depresiunea Oaşului și o portiune din Câmpia Someşului. Relieful predominant este cel deluros și muntos de altitudine mică, ce nu depăşesc 630-680 m, cu o medie de 250 m.

Grupul de Acţiune Locală Ţara Oaşului (GAL TO) acoperă o suprafaţă totală de 822,05  km² şi o populaţie de  61.062 de locuitori şi cuprinde 13 UAT, din care 12 comune – Bătarci, Bixad, Călinesti Oas, Cămârzana, Certeze, Gherta Mica, Orasu Nou, Racsa, Tarna Mare, Tirsolt, Turt, Vama  şi un oraş – Negreşti Oaş.

Dacă ați ratat difuzarea ei la TV, puteți urmări această ediție a emisiunii ”Agro Turism” mai jos. Am stat de vorbă cu numeroși reprezentanți ai GAL-ului Țara Oașului și vă oferim imagini spectaculoase din această zonă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.