G7 cere „trecerea liberă” a produselor agricole din Ucraina

Liderii G7, într-o declarație publicată la summitul lor din sudul Germaniei, au cerut Rusiei luni, 27 iunie, să permită exporturilor de cereale din Ucraina pentru a evita exacerbarea crizei alimentare globale.

Prin videoconferință, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ajutor pentru exportul de cereale și reconstrucția țării, arme de apărare antiaeriană și garanții de securitate. De asemenea, a cerut să intensifice sancțiunile împotriva Rusiei.

Membrii G7 s-au angajat să ofere în continuare Ucrainei „sprijin financiar, umanitar, militar și diplomatic”, „atâta timp cât este necesar”. Ei au promis noi sancțiuni care sa afecteze economia Rusiei, în special, plafonarea prețului petrolului.

Luând cuvântul la Summitul G7 din Germania, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că aliații Ucrainei rămân unificați.

„Putin nu s-a așteptat niciodată la această determinare, la hotărârea și la unitatea Uniunii Europene”, a remarcat Ursula von der Leyen.

De asemenea, Președintele Comisiei Europene a scris pe Twitter:

„În această dimineață, președintele ucrainean Zelenski  ne-a informat despre atacurile Rusiei asupra Ucrainei. Admirăm conducerea sa și rezistența poporului ucrainean. G7 a dat dovadă de o unitate remarcabilă. Am convenit că vom fi alături de Ucraina atâta timp cât este nevoie”.

G7 reunește șapte dintre cele mai mari zece puteri economice din lume: Statele Unite ale Americii, Japonia, Germania, Regatul Unit, Franța, Italia și Canada.

Sursa foto: ©vonderleyen, Twitter

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole