16 iunie 2021 - 09:44

G. Scarlat: Proiecte importante pentru industria alimentara, ADOPTATE in Guvern

Secretarul de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, George Scarlat, a anunțat că vineri, 31 august 2020, într-o nouă ședință de Guvern au fost aprobate proiecte de hotărâri și ordonanțe, importante în special pentru industria alimentară și în general pentru mediul de afaceri.

Printre Hotărârile de Guvern adoptate se numără și:

• HG privind aprobarea Programului Național SPRIJIN PENTRU ÎNFIINȚAREA DE ÎNTREPRINDERI SOCIALE ÎN MEDIUL RURAL;

• HG pentru completarea HG nr 868/2018 privind stabilirea modului de acordare a sprijinului financiar pentru producătorii din SECTORUL VITIVINICOL în perioada 2019-2023;

Printre Ordonanțele de Urgență adoptate se numără și:

• OUG privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri europene externe nerambursabile, aferente Programului Operațional competitivitate 2014-2020;

• OUG privind unele măsuri pentru aprobarea Programului Național de RACORDARE A POPULAȚIEI și clienților noncasnici la sistemul de distribuție a gazelor naturale;

• OUG pentru implementarea PROGRAMULUI “O FAMILIE, O CASA” și încă alte 47 de proiecte de hotărâri și ordonanțe foarte importante.

Şedința de guvern din 31 iulie 2020 a fost concentrată pe adoptarea actelor normative pentru implementarea Planului Național de Investiții și Relansare Economică “Reclădim România”, al guvernului condus de prim-ministrul Ludovic Orban.

„În această şedinţă au fost aprobate mai multe acte care sunt legate exact de planul de relansare şi, bineînţeles, alte câteva acte care au fost în primă lectură în şedinţele precedente. Am să vorbesc doar despre cele care au fost aprobate în această seară.
Hotărâre de guvern privind modificarea Hotărârii guvernului 807 din 2014. Este o schemă de ajutor de stat pentru companii mari, investiții care vin de la zero în România sau extinderea unor investiții actuale, o schema de ajutor de stat care a avut un impact major în economie și modificările avute în vedere în această hotărâre de guvern se concentrează pe flexibilizarea accesului la finanțare a operatorilor economici”, a declarat ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu.

VIDEO. Briefing de presă susţinut de şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, 31 iulie 2020