Fuziunea dintre Bayer și Monsanto: Află ce recomandă Margrethe Vestager, comisar european

comisarFermierii trebuie să continue să aibă posibilitatea de a alege atunci când achiziționează semințe și pesticide, după fuziunea dintre Bayer și Monsanto, a afirmat comisarul european pentru competiție, Margrethe Vestager, transmite Reuters.
Piața agriculturii este deja foarte concentrată, un număr mic de companii globale domină această industrie, a adăugat Vestager.
Grupul german Bayer a anunțat miercuri că producătorul american de semințe Monsanto a acceptat oferta sa de preluare, de 128 de dolari per titlu, reprezentând o valoare totală a tranzacției de 66 miliarde de dolari, cea mai mare operațiune de fuziuni și achiziții din acest an.
Tranzacția va crea cel mai mare furnizor mondial de semințe modificate genetic și erbicide.
Acordul dintre Bayer și Monsanto este cel mai recent dintr-o serie de tranzacții majore în sectorul agrochimiei. Grupul elvețian Syngenta a acceptat să fie preluat de firma chineză ChemChina pentru 43 de miliarde de dolari, în timp ce companiile americane Dow Chemical și DuPont au acceptat să-și unească activitățile din sectorul de agrochimie pentru a da naștere unui grup evaluat la 130 de miliarde de dolari.
Pe piața mondială a erbicidelor, Bayer este pe locul doi, cu o cotă de piață de 18%, în timp ce pe primul loc se află Syngenta, cu 19% din piață. Monsanto este lider pe piața semințelor, cu o cotă de piață de 26%, urmată de DuPont. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole