Furtul de animale e în floare! 5 vaci și 3 viței săltați într-o singură noapte!

Fermierii din sectorul zootehnic se confruntă din ce în ce mai des cu o nouă problemă: furtul de animale.

Hoții, bine organizați și dotați cu camionete cu rampă și tot felul de echipamente necesare, le saltă animalele de prin ferme și, în câteva clipe, și se fac nevăzuți. Le duc apoi direct la abatoarele cu care sunt în cârdășie sau le schimbă crotaliile și le vând altor crescători de animale, astfel că bieților fermieri le este aproape imposibil să își mai recupereze paguba.

De un astfel de necaz a avut parte și un crescător de anmale din comuna Porumbacu de Jos, județul Sibiu, căruia hoții i-au furat într-o singură noapte 5 vaci și 3 viței din rasa Angus.

„Bună grup! Furt de animale în Porumbacu de Jos, jud. Sibiu! Anul trecut am început dezvoltarea unei mici ferme de vaci Angus. Dar ce doresc să vă spun este ca joi noaptea am avut hoți la vaci, dotați cu camioneta cu rampa cu tot ce le era necesar. Ne-au furat de 5 vaci adulte și 3 viței. Am auzit că sunt în zonă hoți de animale și au fost și alți păgubiți. Fac un apel către voi, dacă ați văzut sau ați auzit ceva să ne fie benefic în găsirea animalelor vă rog să ne contactați pe noi sau poliția din Porumbacu de Jos. Oferim recompensă oricui ne oferă informații valide! Mulțumesc și Doamne ajuta să găsim animalele și să stârpim hoții și paraziții din zonă!”, a scris Steluța Solomon pe Grupul Crescătorilor de Bovine din România.

Într-o altă postare, ea face un apel către crescătorii de animale să se mobilizeze pentru a stopa furtul de animale care tinde să ia amploare peste tot în țară.

„Revin cu un apel la grup să ma ajutați cu numere de telefon la abatoare din zonă și mai ales din Botoșani, unde aveți cunoștintă că duc hoții animale, cu acte și fără acte.

Orice informație este de mare ajutor! Haideți să ne mobilizăm, să stârpim hoții de animale! Este foarte greu, dar împreună vom reuși!”, este apelul disperat al Steluței Solomon.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole