Furau animale din curți sau lăsate la păscut pe câmp. Pagube de zeci de mii de lei!

Doi bărbați au fost reținuți după ce ar fi furat mai multe animale de prin curțile oamenilor sau lăsate la păscut pe câmp.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi au efectuat şapte percheziţii la locuinţele din judeţele Botoşani şi Suceava ale unor persoane bănuite de furtul mai multor animale, tansmite Agenția de presă Rador .

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu, în urma acţiunii au fost reţinuţi doi bărbaţi de 32 şi, respectiv, 39 de ani, care ar fi furat 14 cai, vaci sau capre de pe terenurile pe care animalele se aflau la păscut.

„În urma administrării probatoriului, s-a stabilit faptul că în perioada 17 mai-8 iunie 2022, cei doi bărbaţi, ar fi sustras 14 animale, cabaline, bovine şi caprine, de pe terenurile pe care acestea erau lăsate de proprietari sau din curţile persoanelor vătămate, de pe raza localităţilor Văculeşti, Cândeşti, Mihăileni, Bucecea şi Cristineşti, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la 68.000 de lei”, a declarat Delia Nenişcu.

Cele şapte mandate de percheziţie domiciliară au fost emise pentru locaţii aparţinând persoanelor bănuite de comiterea faptelor sau utilizate de către aceştia, din comuna Lozna din judeţul Botoşani şi oraşul Vicovu de Sus din judeţul Suceava.

- Publicitate -

„În urma activităţilor desfăşurate la locaţiile vizate au fost identificate 10 dintre animalele sustrase, precum şi alte mijloace materiale de probă care prezintă interes în cauză”, a precizat putătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de furt calificat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole