Fundația CLAAS premiază talentele în devenire

Harsewinkel, octombrie 2022. Fundația CLAAS a acordat premiile sale anuale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de euro, studenților de la facultățile de agricultură și inginerie, în semn de recunoaștere a tezelor lor finale remarcabile. 

Câștigătorilor le-au fost acordate premiile la sera CLAAS din Harsewinkel pe 19 octombrie. Studenții care au primit premiile principale au realizat scurte prezentări ale lucrărilor. Cathrina Claas-Mühlhäuser, președinta Consiliului de Administrație din 2021, a fost încântată să întâmpine un alt lot de tineri profesioniști din șapte țări europene și din Africa. „Tinerii talentați din domeniile agriculturii și ingineriei sunt esențiali pentru a depăși provocările cu care ne confruntăm în prezent și cu care vom continua să ne confruntăm în viitor”, a declarat Claas-Mühlhäuser.  

Fundația CLAAS a fost înființată în 1999 și de atunci acordă anual bursele Helmut Claas, premii bonus și premii internaționale. Premiile din acest an au inclus o nouă categorie: Premiul „AgTex Doctoral Thesis” acordat unui doctorand aflat în al doilea an de doctorat, care efectuează cercetări în domeniul utilajelor agricole și al mecanizării, al tractoarelor și motoarelor sau al automatizărilor și electronicii. 

Premiile individuale au fost acordate după cum urmează:   

Burse  

- Publicitate -

Premiul I: Patricia Ulbricht a primit premiul cel mare pentru lucrarea de licență pe tema agriculturii regenerative, pe care a scris-o la Universitatea din Leipzig. Ea se poate aștepta la un sprijin financiar în valoare totală de 7.200 EUR.

Fundația CLAAS
Cathrina Claas-Mühlhäuser (dreapta) a felicitat-o pe Patricia Ulbricht pentru premiul I al bursei Helmut Claas

Premiul II: Paul Speitelsbach de la Universitatea din Hohenheim a lucrat la proiectarea unui sistem de tracțiune pe bază de dinți pentru roboți ușori utilizați pe teren. Teza sa a ocupat locul al doilea și a primit un premiu în valoare de 6.000 EUR.  

Premiul III: Un student de la Universitatea Harper Adams din Marea Britanie, Richard Geary, a obținut premiul al treilea. Teza sa, intitulată „Maize Belongs to the Farmer, Not the Field” („Porumbul aparține agricultorului, nu câmpului), cercetează optimizarea tehnologiei de recoltare și i-a adus o bursă de 4.800 EUR.  

Premiul IV: Lasse Clausen a analizat utilizarea unei combine CLAAS pe teren. Absolventul de la Universitatea de Științe Aplicate din Neubrandenburg a primit un premiu în valoare de 3.600 EUR.  

Premii bonus  

Patru premii bonus, fiecare în valoare de 1.500 EUR, au fost acordate în plus față de bursele anuale. 

Un student al Universității Harper Adams din Anglia, John David Kendal Morgan, a obținut premiul la categoria „Soluții tehnice pentru îmbunătățirea bunăstării animalelor”. Teza sa a explorat dezvoltarea unui sistem de imagistică cu costuri reduse pentru a analiza comportamentul păsărilor de curte în mici cotețe din Kenya.

James Patrick Nicol Shaw, de asemenea absolvent al Universității Harper Adams, a obținut un premiu în cadrul categoriei „Îmbunătățirea gestionării nutrienților pentru producția de alimente”. Teza sa a investigat durabilitatea mecanică a tabletelor de digestat. Aflat pe primul loc la categoria „Angajament tehnic”, Nathanael Ebertshäuser a folosit testele de teren pentru a determina și compara rezistențele la rulare a trei tractoare. El este absolvent al Universității din Hohenheim. Jessica Emminghaus – tot din cadrul Universității din Hohenheim – a obținut un premiu la categoria „Inovație” cu teza sa despre domeniul electrificării în tehnologia agricolă.  

Premiul AgTex Doctoral Thesis (Premiul de doctorat în inginerie agricolă)

Malte von Bloh a primit premiul inaugural de doctorat din acest an în domeniul ingineriei agricole, care este include o sumă de 5.000 EURO. Von Bloh cercetează monitorizarea digitală a plantelor în cadrul proiectului său de doctorat la Universitatea Tehnică din München. Dr. Hermann Garbers, vicepreședinte al Consiliului de administrație, este patronul premiului.

Premii pentru studenți internaționali 

Premiile pentru studenți internaționali, în valoare de 2.000 EUR fiecare, au fost acordate lui Henk Nap de la Universitatea Wageningen (Țările de Jos), Cristian Ciocîrlie de la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara (România), Benjamín Zvara de la Universitatea Slovacă de Agricultură din Nitra (Slovacia), János Péter Jakus de la Universitatea BME din Budapesta (Ungaria) și Maciej Kubicki de la Universitatea de Științele Vieții din Poznan (Polonia). Bursa Weihenstephan-Triesdorf a fost acordată lui Ibrahima Traore din Guineea.  

Despre Fundația CLAAS 

Fundația lucrează cu un juriu internațional de experți din domeniul științelor agricole și colaborează cu universități de prestigiu din Germania și din străinătate. Capitalul fundației este de 10 milioane EUR. Pe lângă acordarea bursei Helmut Claas, Fundația CLAAS sprijină proiecte internaționale de cercetare universitară și promovează inițiative școlare care îi inspiră pe studenți să îmbrățișeze științele naturii și ingineria. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole