Funcționară de la Primărie, condamnată la închisoare pentru fraude cu subvenții APIA

O funcționară de la primăria unui sat din județul Olt a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a luat subvenții APIA necuvenite, folosind documente false emise și semnate chiar de ea. Femeia și-a recunoscut vinovăția în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Având acces la toate mijloacele prin care să falsifice documentele, funcționara primăriei Coteana din județul Olt emitea, către APIA, adeverințe cum că deține suprafețe mai mari de teren decât în realitate, precizează Gazeta de Craiova.

A făcut acest lucru timp de 4 ani, din 2016 până în 2020, când falsurile au fost depistate. Prejudiciul creat este de aproape 75.000 de lei.

”Cu privire la prejudiciul suferit și constituirea de parte civilă, APIA a comunicat Direcției Naționale Anticorupție, prin adresa cu numărul 687/09.01.2023, modificată prin adresa cu nr. 4480/09.02.2023, că se constituie parte civilă cu suma de 74.301,25 lei, la care se adaugă dobânzile și penalitățile calculate de la data plății până la data achitării efective a debitului”, se arată în decizia magistraţilor.

Funcționara a fost condamnată de către Tribunalul Olt la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole