Funcționară APIA, anchetată de către DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Procurorii DNA au pus sub control judiciar o angajată APIA Hunedoara, pe care o acuză de corupție.
taxes-1027103_1280
Potrivit Mesagerului Hunedorean, la 8 septembrie 2016, Corina Isabela Ilioiu, angajată a Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură – Serviciul Autorizare Plăți, filial Deva, a fost pusă sub acuzare de către Direcția Națională Anticorupție pentru folosirea sau prezentarea cu rea credință a unor documente și declarații false, inexacte și incomplete. Procuroii o mai acuză pe Ilioiu de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și influențarea declarațiilor.
 
“Din datele procurorilor, în perioada 2011-2013, Corina-Isabela Ilioiu, în calitate de funcționar al APIA – CJ Hunedoara – Serviciul Autorizare Plăți, ar fi sprijinit o persoană să obțină pe nedrept fonduri europene în valoare totală de 400.860 de lei, pentru o suprafată de pămant de 162,97 hectare, pe care nu o deținea în realitate”, scrie Mesagerul Hunedorean.
 
„Concret, ajutorul acordat de funcționarul APIA a constat, pe lângă acceptarea la plată a dosarului întocmit în fals de către fermier și în întocmirea unor documente utilizate ulterior în același scop (cereri, adeverințe, diverse formulare etc). În contextul derulării prezentei anchete penale, la data de 16 mai 2016, Ilioiu a încercat, prin corupere, să-l determine pe fermierul respectiv să dea declarații mincinoase referitoare atât la obținerea sprijinului nerambursabil, cât și cu privire la utilizarea sumelor de bani, respectiv pentru curăţarea păsunilor. În cuprinsul declarațiilor de avere, depuse în anii 2015 și 2016, Corina-Isabela Ilioiu a omis, cu ştiinţă, să menţioneze că are un drept de proprietate asupra unui imobil”, se arată în comunicatul DNA.
 
Corina Isabela Ilioiu a fost suspendată din funcție pentru perioada în care se află sub control judiciar. De asemenea, angajata APIA nu are voie să între în clădirea instituției pentru care lucrează și nici nu trebuie să ia legătură cu colegii de serviciu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole