Zeci de tone de fructe și legume de import, vândute în piețe și magazine cu etichetă românească

Inspectorii de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) atrag atenția că atât în piețe cât și pe rafturile magazinelor ajung zeci de tone de fructe și legume cu etichetă românească falsă.

Multe produse sunt aduse din import, dar comercianții pretind că sunt românești, ca să le poată vinde mai ușor. Cumpărătorii nu au cum să le verifice proveniența.

În ciuda faptului că în ultima vreme mai multe astfel de înșelătorii cu fructe și legume de import purtând etichetă românească au relatate în presă, fenomenul pare să ia amploare.

Inspectorii ANSVSA spun că descoperă tot mai des loturi de legume și fructe cu etichetă românească, dar care în realitate sunt aduse din import. Ultima descoperire a fost la mai multe depozite en gros și magazine din județele Brăila și Bacău.

„Au fost retrase de la comercializare peste 60 de tone de mere și usturoi din țări terțe, dar care la raft aveau eticheta cu proveniență din România. Au sancționat și au și închis acel operator economic, iar pentru o perioadă de timp acesta nu poate importa din alte țări”, a declarat Mihai Ponea, director general al Direcției Generale Siguranța Alimentelor din cadrul ANSVSA.

Aceste practici înșelătoare îi afectează serios pe fermierii români, care spun că produsele lor nu mai au loc pe rafturile magazinelor din cauza zecilor de tone de fructe și legume aduse din import, dar etichetate fals. Și vândute chiar la preț de produs românesc.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că a luat cunoștință de practica vânzării produselor de import purtând etichetă românească, dar nu poate opri acest fenomen, deocamdată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole