FRUCTE ȘI LEGUME CONFISACTE DE POLIȚIȘTII DIN PRAHOVA

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Prahova au sancționat ilegalitățile din comerț cu amenzi de aproape 300.000 de lei

În perioada 7 — 10 aprilie, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților comise în domeniul producerii, prelucrării și comercializării de produse agroalimentare (cereale, produse de panificație, carne, produse din carne congelate, ouă, lapte, miere, legume, fructe, produse ecologice etc.). Acțiunile au avut loc în municipiile Ploiești și Câmpina, precum și în localități rurale din județ.

Astfel, au verificat 40 de agenți economici, iar pentru neregulile constatate au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 297.600 lei. Au confiscat produse (fructe, legume, alcool etc.) în valoare de 5.396 lei, și au retras de la vânzare produse alimentare pentru care nu s-a putut face dovada provenienței (pește și produse din pește, carne de pui etc.), de 492 de lei. Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune de reproducere neautorizată de opere purtătoare de drepturi de autor și conexe.

Exemple:

— Verificând activitatea unui comerciant din Colceag, polițiștii au descoperit că acesta avea la vânzare diverse cantități de produse alimentare pentru care nu a putut face dovada provenienței, precum și aproximativ 40 kg de pește ieșit din termenul de valabilitate. Produsele au fost confiscate (cele expirate în vederea distrugerii), comerciantul fiind sancționat cu amendă în valoare de 40.000 de lei.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult